Educație

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Colegiul Național ”Al.I.Cuza”

Ziarul de Vrancea
27 mar 2017 666 vizualizări
Iniţiatorii au plecat de la ideea că arta teatrală a făcut parte dintotdeauna din actul educațional

”Teatrul la noi acasă” este titlul unui proiect iniţiat şi coordonat de Voicuţa Voicu, Popescu Ana-Luiza şi Roxana Vlăsceanu de la Colegiul Național ”Al.I.Cuza”, desfăşurat cu elevii colegiului focşănean. Iniţiatorii au plecat de la ideea că arta teatrală a făcut parte dintotdeauna din actul educațional, de la jocul de rol care-i solicită pe elevi să înțeleagă diverse situații prin experiența proprie, până la interpretarea ca actori amatori în fața clasei ori pe o scenă adevărată. Una dintre activitățile propuse în cadrul proiectului a fost celebrarea Zilei Mondiale a Teatrului printr-un minispectacol demn de arta evocată. Astfel, luni, 27 martie, elevii CNC s-au strâns în biblioteca unităţii de învăţământ unde a fost evidenţiată nevoia elevilor de cultură și estetic precum și necesitatea colaborării dintre școală și instituțiile de cultură din comunitate, a fost adus „Omagiu Teatrului” de invitatul special,  prof. psiholog Odette Irimia, de la Ateneul Popular ”Mr. Gh.Pastia”. Grupul Vocal Accord a oferit un moment muzical iar interpretarea a făcut trecerea către punerea în scenă a unor fragmente din cele trei comedii caragialiene de către elevii clasei a IX-a D sub îndrumarea prof. de limba română Voicuța Voicu. Momentul a fost ales special întrucât anul acesta s-au împlinit 165 de ani de la nașterea dramaturgului. A fost inclus în program și un scurt istoric despre teatrul român și englezesc prezentat de elevi ai clasei XI-E sub coordonarea prof. de limba engleză Roxana Vlăsceanu. Evenimentul s-a încheiat cu promisiunea organizării mai multor astfel de activităţi pentru a capta momente memorabile după cum s-a spus că ”teatrul n-are a face nici cu vreo clădire anume, nici cu un text, nici cu actorii, nici cu forme sau stiluri. Esenţa teatrului se află într-o formă de mister numit clipa de faţă”. (Z.V.)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.