Home | Educatie | Info-educaţie

Info-educaţie

Publicat de 412 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Info-educaţie

Un eliminat în a doua zi de simulare a bac-ului

Un licean a fost eliminat joi, în a doua zi de simulare a examenului de bacalaureat, pentru că utilizat telefonul mobil în încercarea de a rezolva cerinţele date. Potrivit unei situaţii statistice a IŞJ, candidaţi absenţi au fost şi la proba a doua susţinută la matematică sau istorie. Astfel, la clasa a XI-a, din cei 2.313 elevi înscrişi au fost prezenţi 2110, însemnând un procent de 91,22%, iar la clasa a XII-a din cei 2235 înscrişi au fost prezenţi 2040 rezultând un procent de 91,29%. Cei mai mulţi, după cum era de aşteptat, au susţinut proba la matematică. Vineri are loc simularea ultimei probe scrise a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului, numai pentru elevii clasei a XII-a. Elevii de clasa a VIII-a au terminat simularea examenului de evaluare naţională joi cu proba scrisă la matematică. Absenţi au fost şi în rândul acestora, atât la limba română cât şi la matematică, astfel: din cei 3037 înscrişi, la limba şi literatura română au fost prezenţi 2793, iar la matematică 2812 prezenţi. (M.V.)

Olimpiada interdisciplinară “ Ştiinţele pământului“

Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea “ Focşani găzduieşte sâmbătă, 18 martie, faza judeţeană a Olimpiadei interdisciplinare “ Ştiinţele pământului“. La aceasta vor participa numai liceeni care vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiecte de fizică, chimie, biologie, geografie. Accesul în săli se face până la ora 9.30, urmând ca plicurile cu subiecte să fie desigilate la ora 10,00. Tot sâmbătă se mai desfăşoară olimpiadele judeţene de matematică şi istorie.(M. V.)

Regal de dans la Polivalentă

Festivalul Naţional de dans “Flori pentru mama”  îşi va desfăşura sâmbătă, 18 martie, o nouă ediţie la Sala Polivalentă din Focşani. Acesta este organizat de Palatul Copiilor Focşani, sub coordonarea profesoarei Violeta Necula. La ediţia din acest an, desfăşurată pe mai multe categorii de vârstă şi stiluri de dans, şi-au anunţat participarea formaţiile cluburilor şi palatelor copiilor din 24 de judeţe. Festivalul Naţional de dans “Flori pentru mama”  va începe la ora 10,00, intrarea fiind gratuită. (M. V.)

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
alina 17-03-2017
Daca s-ar respecta conditiile impuse de regulamente la Colegiul Cuza Focsani, unde elevii au copiat pe rupte de pe telefon ar fi fost eliminati 50 % din elevi. Poate ar trebui ca mai marii din educatie, din Vrancea , sa verifice inregistrarile. Simularile au fost un simulacru. Mi-e sila de invatamantul romanesc.
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sf. Ap. şi Ev. Marcu; †) Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului

Calendar catolic: SF. MARCU, ev.

Maxima zilei: „Cel mai jalnic om este acela care-şi preschimbă visele în argint şi aur.” — Khalil Gibran
   

Curs BNR:

1 Euro – 4. 5340 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1702 lei

 

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail