Educație

Au fost stabiliţi caştigătorii Concursului de creaţie literară „Oana Diana Renea”

Mihaela Vlădescu
14 feb 2017 1418 vizualizări
Festivitatea de premiere va avea loc de Ziua Internaţională a Cititului Împreună

Cea de a V-a ediţie a Concursului  de creaţie literară “Oana-Diana  Renea”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  a ajuns la final iar festivitatea de premiere va fi organizată de Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), joi, 16 februarie, începand cu ora 10.00, la Secţia pentru copii şi tineret „Oana-Diana Renea”. La cele cinci ediţii, desfăşurate până acum, au participat aproape 450 de elevi care au fost recompensaţi cu diplome, premii în bani, cărţi şi rechizite. „Şi la această ediţie am avut plăcuta surpriză ca alături de vrânceni (Focşani, Bilieşti, Sihlea, Ţifeşti, Milcovul, Răcoasa), să se înscrie în concurs şi elevi din întreaga ţară (Galaţi, Tg. Mureş, Craiova, Bârlad, Piteşti). Biblioteca mulţumeşte tuturor elevilor pentru participare şi cadrelor didactice pentru implicare în coordonarea şi pregătirea acestora”, transmit reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Vrancea.

Cine sunt caştigătorii ediţiei

Marele premiu al acestei ediţii a fost caştigat de George Sebastian Găinaru, cls. a VIII-a, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi. Premiul I pentru ciclul primar merge la Annemarie Lutsch, cls a III-a, la Şcoala Gimnazială „Friedich Schiller” din Tg. Mureş, iar Premiul I la ciclul gimnazial la Ioana-Cristiana Badea, cls. a VII-a, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Premiul special al juriului pentru ciclul primar i-a fost acordat Ioanei Alexandru, cls. a II-a la Şcoala Gimnazială „Principele Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica” din Sihlea, judeţul Vrancea, iar premiul special al juriului pentru ciclul gimnazial i-a fost acordat lui Bogdan Trifan, cls. a V-a la Şcoala Gimnazială Ţifeşti, judeţul Vrancea. Premiile sunt susţinute de Biblioteca Judeţeană Vrancea, familia profesorilor Victor şi Afrodita Renea, Asociaţia Culturală „Pallas Athena” şi Asociaţia Culturală „Simion Mehedinţi”. „Se cuvine să amintim şi să mulţumim pentru implicarea în organizarea acestui concurs, colaboratorilor bibliotecii, conf. univ. dr. Costică Neagu şi prof. Valeriu Anghel care au sprijinit şi în acest an concursul de creaţie literară”, mai transmit reprezentanţii Bibliotecii Judeţene. Programul dedicat scriitoarei Oana-Diana Renea va fi intitulat „Biblioteca – Tărâmul lecturii”, se va derula sub egida Zilei Internaţionale a Cititului Împreună şi va cuprinde: un atelier de lectură din poeziile scriitoarei pentru copii Oana-Diana Renea şi lucrările premiate la concurs la care participă scriitori, autori (copii) premianţi ai Concursului Naţional de Creaţie literară „Oana-Diana Renea”, elevi invitaţi; sesiuni on-line de prezentare a autorilor din alte judeţe, sesiune de acordare a premiilor şi a diplomelor de participare a elevilor, moment comemorativ la bustul scriitoarei Oana-Diana Renea. Momentul dedicat poetei va fi pus în scenă de elevii ai Şcolilor „Ştefan cel Mare”  şi  „Duiliu Zamfirescu” din Focşani, coordonaţi de Anghelina Golomoz,  Pompilia Bărbosu şi Elena Blănaru. (M. V.)


Ziua de 16 februarie este ziua în care se sărbătoreşte la nivel internaţional, LECTURA şi CITITUL împreună. În România acest eveniment este organizat de Asociaţia Citim Împreună România (CIR), căreia i s-au alăturat 80 de biblioteci, şcoli, librării şi ONG-uri din România, printre care şi Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Astfel, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni, va fi celebrată în peste 100 de ţări şi organizată de Lit World. În Vrancea vor fi organizate evenimente de lectură în toate secţiile Bibliotecii Judeţene, precum şi în afara bibliotecii. „Ne-am gândit că este important să colaborăm cu mai mulţi parteneri care sprijină şi iubesc lectura şi să aducem bucuria poveştilor în preajma cât mai multor oameni, de toate vârstele, în cât mai multe locuri din comunitate”, transmit reprezentanţii Bibliotecii Vrancea. (Z.V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.