Home | Educatie | DOCUMENT ATASAT “Let's Do It, Romania!”şi Garda de Mediu lansează concursul“Let’s Be ECO!”

DOCUMENT ATASAT “Let's Do It, Romania!”şi Garda de Mediu lansează concursul“Let’s Be ECO!”

Publicat de 918 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
DOCUMENT ATASAT “Let's Do It, Romania!”şi Garda de Mediu lansează concursul“Let’s Be ECO!”

280 de birouri şi 600 de calculatoare sunt puse în joc pentru şcolile din mediul rural

“Let's Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu au lansat prima ediţie a  proiectului de economie circulară„Let’s Be ECO!"ce constă într-o competiţie dedicată unităţilor de învăţământ din mediul rural. Scopul proiectului este de a susţine comunităţile din mediul rural prin reutilizarea resurselor. Potrivit organizatorilor, în cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri şi alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri.Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri.Competiţia din cadrul proiectului „Let’s Be ECO!” a început deja pe 5 ianuarie şi se va încheia pe 30 aprilie 2017. Înscrierea în acest proiect se face pană pe 27 ianuarie, prin completarea unei scrisori de motivaţieşi a unui formular pe care le vor trimite unităţile de învăţământ.Activităţile proiectului „Let’s Be ECO!” se vor desfăşura în etape. Astfel, înscrierea are loc în perioada 10-27 ianuarie, atelierele de reutilizare creativăşi creaţieau loc începând cu 15 ianuarie şi se încheie pe 28 februarie. În cadrul acestora elevii sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile şi lucrări precum machete, planşe, desene etc, activităţi ce au scopul  responsabilizării acestora pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu. Creaţiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

Calculatoare şi birouri pentru cele mai implicate 40 de şcoli

Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri. „Calculatoarele/laptop-urile şi obiectele de mobilier disponibilizate şi oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcţionare”, se arată într-un comunicat al organizatorilor competiţiei. Jurizarea se va realiza de către organizatorii şi partenerii proiectului, ţinandu-se seama decreativitate, originalitate şi complexitatea lucrărilor, dar şi nevoia argumentată în formularul de înscriere şi numărul de elevi participanţi raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învăţământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate şcoli la nivel naţional.Economia circulară este un concept de dezvoltare sustenabilă pentru a diminua cat mai mult risipa. Acest lucru este realizabil prin consumul raţional de resurse. Odată cu tranziţia la o economie circulară, accentul se mută pe refolosirea, repararea, recondiţionarea şi reciclarea materialelor şi a produselor existente. Ceea ce se consideră drept „deşeu” se poate transforma într-o resursă, transmit organizatorii competiţiei. „Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Naţională de Mediu este lăudabilăşi este un model de preocupare a unei instituţii publice pentru protejarea mediului şi combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini şi educaţia în mediul rural”,afirmă Andrei Coşuleanu, project manager la "Let’s Do It, Romania!".Proiectul "Let’s Be ECO!" este organizat de echipa "Let’s Do It, Romania!", în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu şi este dedicat şcolilor din mediul rural din toatăţara. Regulamentul concursului poate fi consultat într-un document ataşat acestui articol pe site-ul ZdV. (M.V.)

Ce este “Let’s Do It, Romania!“

“Let’s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, “Let’s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari. 315 zone cu deşeuri au fost curăţate prin intermediul aplicaţiei "Let’s Do It, Romania!", care a fost descărcată gratuit de 3.300 voluntari digitali. “Let’s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internaţională “Let’s Do It, World!“. (Z.V.)

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

Ultimele stiri nationale

Newsletter

Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail