Home | Educatie | Primul viscol a paralizat judeţul. Şcoala începe miercuri

Primul viscol a paralizat judeţul. Şcoala începe miercuri

Publicat de 3997 vizualizari 2 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Din cuaza vantului puternic vizibilitatea a fost foarte mică Din cuaza vantului puternic vizibilitatea a fost foarte mică

După viscol, astăzi şi maine au fost anunţate temperaturi de pană la minus 25 grade Celsius u ieri după amiază mai erau închise patru drumuri judeţene u

Prima zăpadă care a căzut în Vrancea a fost însoţită de un viscol puternic care a paralizat Vrancea şi sud – estul ţării. Mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate din cauza viscolulului care a început vineri noaptea şi a continuat pe tot parcursul zilei. Urgia albă a fost anunţată din timp, astfel încat autorităţile nu au scuza că nu au putut lua toate măsurile impuse în astfel de situaţii. Ca de fiecare dată, probleme au fost pe aceleaşi drumuri naţionale din sudul judeţului: DN 2 N Bogza - Dumbraveni, DN 23 A Gologanu - Tătăranu - Ciorăşti, DN 23 B Măicăneşti - Ciorăşti - Codreşti, DN 23 Năneşti - Măicăneşti - limita de judeţ cu Brăila şi DN 2 R Neculele – Bahnele. Acestora li s-a adăugat tronsoanele de drumuri judeţene: DJ 202 F Băleşti – Mihălceni, DJ 204 B Tătăranu – Măicăneşti, DJ 202 E Sihlea – Voetin, DJ 204 E Haret – Panciu, DJ 205 H Domneşti – Păuneşti şi DJ 204 P Dumitreşti - Poeniţa. Dacă pe drumurile naţionale circulaţia s-a reluat, ieri după amiază pe patru drumuri judeţene nu se putea încă circula, cele mai importante fiind DJ 205 H Domneşti – Păuneşti şi DJ 204 E Haret – Panciu. ”S-a acţionat la capacitate maximă, toate utilajele au fost în teren şi nu am avut probleme în asigura serviciile medicale către cetăţenii care au nevoie. Am decis să ţinem copiii acasă două zile, pentru că urmează o perioadă de ger şi este posibil ca în anumite zone microbuzele să nu aibă un orar stabilit, iar la minus 10 grade nu putem să ţinem copiii în zăpadă”, a spus prefectul Sorin Hornea. Pentru că urmează două zile de ger, au fost luate măsuri pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost. Astfel, s-a luat hotărarea ca adăposturile de noapte să fie deschise şi ziua şi să se ofere o masă caldă beneficiarilor. Poliţia şi Jandarmeria au primit în sarcină să patruleze şi să strangă persoanele aflate pe străzi şi să le ducă la adăposturi, pentru a nu îngheţa.

Gerul a închis şcolile
 

Şcolile din Vrancea vor fi închise luni şi marţi, după cum a anunţat inspectorul şcolar general al IŞJ Vrancea, profesorul Dorin Cristea. Decizia a fost luată în cadrul Colegiului Prefectural care a avut loc sâmbătă, ca urmare a atenţionării meteorologice de ger valabilă pentru începutul acestei săptămani. "Se anunţă temperaturi de minus 20 grade Celsius şi nu putem să expunem copiii la acestea. Prin urmare, s-a decis ca reluarea cursurilor să se facă miercuri, 11 ianuarie, iar luni şi marţi copiii să rămână acasă pentru siguranţa lor. Orele din aceste două zile vor fi recuperate după un program care se va stabili ulterior", ne-a declarat Dorin Cristea, inspectorul şcolar general al IŞJ Vrancea. Decizia de închidere a şcolilor a fost luată în 20 de judeţe.
 

Se circulă în condiţii de iarnă pe şoselele din Vrancea
 

Duminică toate drumurile din judeţ au fost redeschise traficului. Cu toate acestea se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea şoselelor din Vrancea. Având în vedere atenţionările de vreme nefavorabilă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. "În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere și să manifeste prudenţă sporită la volan, pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite pe drumurile publice", transmit poliţiştii. (M. B.; D.C.)

 


Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicate)

avatar
Florin 09-01-2017
Sper ca ați luat in calcul si codul de viscol si ninsoare de miercuri si joi !
avatar
cristina 09-01-2017
Sper sa nu ne cheme chiar in sambetele urmatoare pentru recuperare, pentru ca nici vorba sa pot veni. NU o sa imi chinui copilul ca sa ma plimb pe drum sambata, la cheremul lor. Aveti grija grija cum planificati recuperarile, domnule Cristea!!
total: 2 | afişare: 1 - 2

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail