Liceenii de la “Asachi” învaţă bucătărie de la un expert german
Pentru al cincilea an, Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Focşani primeşte vizita unui expert german în gastronomie. Max Heim, master chef, se află pentru a doua oară la colegiul focşănean, în perioada 24 octombrie - 12 noiembrie 2016.
Seniorul expert are o experienţă de 40 de ani ca bucătar, master chef, chef de cuisine, expert în activităţi de catering, trainer în gastronomie, participant la expoziţii de artă culinară din Stuttgart, Nuremberg şi Dublin, preşedinte al juriului pentru diverse competiţii internaţionale de profil din Germania şi Irlanda, organizator de traininguri în gastronomie în Ungaria, Franţa şi Irlanda. În prima zi de desfăşurare a proiectului, elevii claselor a 10-a B şi a 10-a C au participat la activităţi de teorie vizând realizarea a şapte aperitive reci şi calde. Activitatea expertului german la unitatea de învăţămant focşăneană este una dintre cele cuprinse în cadrul proiectului “Formare în domeniul serviciilor-gastronomie”, desfăşurat de Colegiul “Asachi” în parteneriat cu Camera de Comerţ a Germaniei prin intermediul Serviciului Seniorilor Experţi (SES) din Germania. În cadrul acestuia, 160 de elevi ai liceului se vor familiariza cu ceea ce înseamnă managementul bucătăriei şi restaurantului la standarde europene şi îşi vor însuşi terminologia de specialitate în limba romană şi în limba engleză, utilizând strategii moderne de predare bazate pe lucrul în echipă. De asemenea, se realizează transferul de bune practici din sistemul de învăţământ german profesional către elevii Colegiului Tehnic “Gh. Asachi”. Colegiul focşănean a beneficiat de sprijinul Camerei de Comerţ a Germaniei în perioada 2011-2015, prin intermediul SES, care a finanţat patru stagii de formare a profesorilor şi elevilor cu specializări în domeniul industriei ospitalităţii prin intermediul a trei experţi germani. (M. VLĂDESCU)