Educație

De cinci ani, pregătesc gratuit, la biserică, liceeni pentru promovarea Bac-ului

Mihaela Vlădescu
25 oct 2016 3645 vizualizări
Proiectul intitulat „O şansă pentru fiecare” a intrat în al cincilea an de activitate u „Dumnezeu a văzut că ceea ce se întamplă aici este un lucru frumos şi ne-a ajutat să mergem mai departe”, spune coordonatorul proiectului, Mihaela Tătaru

Aproape 50 de liceeni, aflaţi în pragul examenului de bacalaureat,  au început săptămana aceasta pregătirea în mica biserică militară aflată pe Bulevardul Bucureşti din Focşani. Pentru al cincilea an consecutiv, proiectul intitulat sugestiv “O şansă pentru fiecare”, iniţiat de preotul Ionel Vrîncianu de la Capela Militară – Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul şi coordonat de Mihaela Tătaru, şi-a deschis porţile pentru elevii care doresc să promoveze examenul maturităţii, dar nu dispun de resursele materiale necesare pregătirii în particular. Cateva cadre didactice fac voluntariat în acest proiect, acestea pregătind elevii o dată pe săptămană la fiecare disciplină de examen, în spaţiul plin de căldură pus la dispoziţie de Fundaţia „Capela Militară Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”. „Le mulţumesc din suflet domnilor profesori care au avut dragoste, disponibilitate ca să înceapă cu noi programul de pregătire în biserică pentru anul şcolar care a început”, a transmis cadrelor didactice care vor face şi în cel de-al cincilea an pregătire cu elevii, părintele militar Ionel Vrîncianu. Aşa cum se întamplă în viaţă, cand în toate domeniile au loc schimburi de generaţii, şi aici echipa a cooptat în randurile ei membri noi. Astfel, echipa din acest an este formată din profesorii Constanţa Giurcan şi Nelu Taman care vor pregăti elevii la disciplina istorie, Aneta Popa şi Florin Cristea la disciplina geografie, Anca Balosin la biologie, Anişoara Ariton şi Carmen Grădinaru la matematică, Mădălina Temelie şi Gina Sava la limba şi literatura romană. Din acest an, liceenii au şansa de a face pregătire gratuită şi la disciplina fizică, profesoara Ioana Popescu arătandu-şi disponibilitatea de a-i ajuta pe candidaţii la examenul de bacalaureat.

Seriozitate – cuvantul care trebuie să îi caracterizeze pe liceeni

Cateva cadre didactice fac voluntariat în cadrul proiectului intitulat „O şansă pentru fiecare”

Mihaela Tătaru, coordonatorul proiectului, le-a mulţumit cadrelor didactice implicate în pregătirea elevilor în cei patru ani de pană acum, precum şi celor noi care s-au alăturat, şi şi-a exprimat speranţa că şi acest an va fi unul cu rezultatele dorite pentru liceenii care vin cu speranţă la biserică pentru a se pregăti la disciplinele la care au nevoie. „Mulţumesc pentru al cincilea an, părinte, că aţi avut încredere în mine pentru acest frumos proiect. Pot să spun că sunt fericită că mă aflu aici. Este startul pentru a cincea generaţie. Cand am pornit la drum, sinceră să fiu, nu mă gandeam că va dura; mă gandeam că am putea să ne poticnim la un moment dat. Dar Dumnezeu a văzut că ceea ce se întamplă aici este un lucru frumos şi ne-a ajutat să mergem mai departe”, a declarat Mihaela Tătaru. Seriozitate este ceea ce au cerut cadrele didactice de la liceeni, fără aceasta rezultatele neputand apărea. „Să aveţi girul că veniţi cu folos. Să aveţi o cursivitate, seriozitate pentru că sporadic de veţi veni şi rezultatele sunt pe măsură. Spaţiul este unul binecuvantat aici în biserică şi noi vă stăm la dispoziţie cu mare bucurie, cu toate cunoştinţele noastre, iar voi să veniţi cu seriozitate”, le-a transmis elevilor profesoara Aneta Popa. Liceenii vor merge la biserică, în funcţie de disciplinele la care doresc să facă pregătire, după următorul orar: în zilele de luni – de la ora 14,30 pentru matematică, în zilele de marţi - de la 14,30 la istorie, în zilele de miercuri - de la 14,30 pentru geografie şi de la 16,30 pentru biologie, în zilele de joi – de la 14,30 pentru limba şi literatura romană grupa 1 şi de la 16,30 grupa a doua, iar vinerea - de la 14,30 pentru fizică. Proiectul „O şansă pentru fiecare” funcţionează cu ajutorul Fundaţiei „Capela Militară Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”, care deţine biserica militară, fiind cea mai activă fundaţie din Vrancea. Aceasta are peste 700 de membri cotizanţi, implicaţi în mai multe proiecte de sprijinire a persoanelor cu dificultăţi materiale. (M. VLĂDESCU)


  




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.