Home | Educatie | Premieră vrânceană: Focşăneanul Adrian Toma a obţinut aurul la Olimpiada de Geografie de la Beijing

Premieră vrânceană: Focşăneanul Adrian Toma a obţinut aurul la Olimpiada de Geografie de la Beijing

Publicat de 16937 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Adrian Toma a fost declarat elevul anului la CNU în 2014 Adrian Toma a fost declarat elevul anului la CNU în 2014

Unul dintre reprezentanţii lotului olimpic la faza internaţională a Olimpiadei de Geografie este din Focşani. El a reuşit să obţină una din cele două medalii de aur câştigate de lotul României. Cei patru componenţi ai României au fost pregătiţi de profesorii Dorin şi Cornelia Fiscutean de la Iaşi. Lotul României a obţinut patru medalii: două de aur, una de argint şi una de bronz. Medalia de aur pentru Vrancea este o premieră la disciplina geografie.

Adrian Toma a absolvit clasa a XII-a la Colegiul Naţional Unirea, iar la faza naţională a Olimpiadei de Geografie de anul acesta care s-a desfăşurat la Sibiu, Adrian Toma a obţinut premiul I la clasa a XII-a şi calificarea pe primul loc la faza internaţională de la Beijing. Adrian Toma a fost pregătit de profesor Octavian Dragomir la Colegiul Naţional Unirea din Focşani şi s-a alăturat astfel performerilor care fac cinste judeţului Vrancea, nu numai în ţară, iată că şi în lume. Pasiunea lui pentru  geografie a apărut încă din gimnaziu, iar prima lui performanţă a obţinut-o în clasa a VIII-a, când a obţinut primul premiu întâi la faza judeţeană şi o calificare la faza naţională făcând-o mândră atunci pe Cerasela Stănescu, profesor de geografie la şcoala ”Ştefan cel Mare”. 

 

Premieră geografică vrânceană

 

Adrian Toma a reuşit să obţină prima medalie de aur şi din istoria premiilor internaţionale obţinute de elevi la disciplina geografie pentru Focşani şi judeţul Vrancea, chiar şi pentru Colegiul Naţional Unirea. Niciun alt elev nu a reuşit până acum această performanţă la geografie, pasiunea dusă la extrem şi atenţia pentru cele mai mici detalii făcând diferenţa între sutele de concurenţi. Profesorul său, Octavian Dragomir, care l-a îndrumat pe parcursul anilor de liceu a specificat că rar i-a mai fost dat să vadă un elev atât de pasionat precum Adrian şi şi-ar mai dori să mai întâlnească elevi de calibrul său.”Sunt foarte bucuros pentru  el, am avut emoţii extreme, mai ales pentru proba practică. Mă bucur că a reuşit, a meritat pe deplin, pentru că a fost şi chiar trebuia să dovedească faptul că este unul dintre cei mai buni ai lumii. Performanţa lui este rezultatul unei munci susţinute de peste 5 ani, în care a investit multă pasiune, iar din partea mea a avut toată susţinerea şi sprijinul atunci când a avut nevoie”, ne declară profesorul său de geografie, Octavian Dragomir. Componenţii lotului olimpic din România au participat la trei probe în limba engleză. Ei au mai reuşit o medalie de aur prin Sabina Casisevici, de la Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Cîmpulung Moldovenesc, o medalie de argint prin Radu Artiom din Bucureşti şi una de bronz prin Sorina Avădanei, din Neamţ. Luni, după decernarea medaliilor, vom afla clasamentul general pe ţări şi care este locul ţării noastre printre cele 29 ţări participante. Adrian Toma are în palmaresul din ultimii 5 ani, doar la geografie, 5 premii şi o medalie de aur: patru premii I la faza naţională, un premiu II în clasa a IX la faza naţională şi o medalie de aur, acum, la faza internaţională de la Beijing, 2016. El a fost admis deja fără concurs la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii ”Al.I.Cuza”, Iaşi. (Alexandra TĂTARU)

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail