Educație

Cum arată lupul în imaginaţia copiilor!

Silvia Vrînceanu
23 iun 2016 3455 vizualizări
Premiul special pentru şcoala cu cele mai multe lucrări înscrise în concursul de desen a fost obţinut de Şcoala Gimnazială Păuneşti

Elevii din comuna Păuneşti s-au dovedit cei mai harnici participanţi la concursul interşcolar de desen „Din viaţa lupului”, coordonat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vrancea, motiv pentru care au fost premiaţi cu o excursie de neuitat în lumea celor care nu cuvantă. Derulat în perioada 1 aprilie - 3 iunie 2016, în cadrul proiectului WOLFLIFE, concursul interşcolar de desen „Din viaţa lupului” s-a adresat şcolilor din arealul de răspândire a speciei lup din judeţele Vrancea, Covasna, Harghita, Bacău, Neamţ şi Mureş. Juriul, format din reprezentanţi ai APM Vrancea, APM Harghita, APM Covasna şi Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) Focşani, a avut de analizat 793 de lucrări. Vernisajul expoziţiei şi premierea au avut loc pe 3 iunie la sediul partenerului de proiect - Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna din Sfântu Gheorghe. Premiul special pentru şcoala cu cele mai multe lucrări înscrise a fost obţinut de Şcoala Gimnazială Păuneşti, judeţul Vrancea. Pentru această realizare, copiii au fost răsplătiţi cu o excursie la Braşov ZOO şi în aria naturală protejată Mestecănişul de la Reci. De asemenea, Elena Ştefan, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Păuneşti, a obţinut locul IV şi a fost premiată cu un cort. "Excursia a avut loc sâmbătă, pe 18 iunie 2016, şi a avut ca beneficiari 40 de elevi de la Şcoala Gimnazială Păuneşti, aleşi aleatoriu dintre cei participanţi la concursul de desen. Elevii au fost însoţiţi de patru cadre didactice, un reprezentant ACDB, un reprezentant APM Covasna şi un ghid autorizat – reprezentant APM Vrancea. Excursia a început cu vizitarea ariei naturale protejate Mestecănişul de la Reci (din judeţul Covasna), unde elevii au descoperit diferite specii protejate din arie şi au participat la jocuri dedicate conservării lupului. Un alt obiectiv vizitat a fost grădina zoologică din Braşov, unde elevii au putut vedea specia ţintă a proiectului –lupul, cât şi speciile care fac parte din baza trofică a lupului. Ultimul obiectiv al excursiei a fost centrul istoric al oraşului Braşov", se arată într-un comunicat al ACDB Focşani. Acest concurs face parte dintr-o serie de acţiuni de promovare a conceptelor despre conservarea lupilor în şcoli din cadrul proiectului WOLFLIFE („Implementarea celor mai bune practici pentru conservarea in-situ a speciei Canis lupus la nivelul Carpaţilor Orientali”), finanţat de către Comisia Europeană prin Programul LIFEA Nature. (S. V.)


Câştigătorii concursului de desen „Din viaţa lupului”sunt următorii:

Locul I. – Borsos Eszter Kinga - clasa a VII-a A - Şcoala Gimnazială "Köllő Miklós" -Ciumani, judeţul Harghita - aparat foto digital

Locul II. - Kovács Boglárka - clasa a VII-a - Şcoala Gimnazială "Benkő József" - Brăduţ, judeţul Covasna – binoclu (foto dreapta)

Locul III. – Béres Eszter - clasa a VII-a – Şcoala Gimnazială "Benkő József" - Brăduţ, judeţulCovasna - telescop

Locul IV. – Ştefan Elena - clasa a V-a C - Şcoala Gimnazială Păuneşti, judeţul Vrancea - cort

Premiul special pentru şcoala cu cele mai multe lucrări înscrise - şcoala Gimnazială Păuneşti, judeţul Vrancea - excursie la Braşov ZOO şi-n aria naturală protejată Mestecănişul de la Reci.

Stefan Elena - Paunesti locul IV

Excursia a început cu vizitarea ariei naturale protejate Mestecănişul de la Reci (din judeţul Covasna)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.