Educație

Schimbare de lider la SLI Vrancea. Cine preia conducerea organizaţiei?

Mihaela Vlădescu
20 mai 2016 5982 vizualizări
Biroul Operativ este format din aceeaşi membri, cu o excepţie: Cucu Valentina, singura prezenţă feminină în conducerea organizaţiei vrâncene

Înfrângere zdrobitoare pentru profesorul Emil Tudor la Conferinţa Judeţeană pentru alegeri la SLI Vrancea. Acesta a obţinut numai 63 de voturi din partea delegaţilor din sală, în timp ce contracandidatul său, Constantin Ionescu, vicepreşedinte al organizaţiei în mandatul anterior, a obţinut 147 de voturi, devenind, astfel, noul preşedinte al organizaţiei vrâncene. Din cei 213 delegaţi cu drept de vot, la Conferinţa Judeţeană de vineri au fost prezenţi 209. Conferinţa a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Focşani şi a durat mai în jur de 4 ore. Vicepreşedinţi au fost aleşi, în urma voturilor exprimate: Aurel Şelaru – 149 voturi, Valentina Cucu – 90 voturi şi Sorin Bozbici – 79 voturi. Secretar executiv este, pentru încă un mandat, Gicu Valentin Dogaru, care a fost votat de 110 delegaţi, cu 50 mai mulţi decât următorul clasat pentru această funcţie. Tot în cadrul Conferinţei Judeţene a fost votată şi comisia de cenzori. Astfel, componenţa acesteia este: Simona Ciubotaru – contabil la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani, Mirela Constantinescu – contabil la Colegiul Economic  şi Olimpia Stoienoiu – profesor de limba română la Liceul Vidra. Practic noul Biroul Operativ al SLI Vrancea are un singur memebru nou: Valentina Cucu – lider de sindicat la Colegiul “Ion Mincu” Focşani, restul memebrilor fiind aceiaşi ca în mandatul anterior, mai puţin Emil Tudor care rămâne, însă, potrivit noului preşedinte al organizaţiei, “un colaborator” al noului lider. “Emil Tudor va fi un colaborator al nostru şi îi vom cere sprijinul ori de câte ori vom avea nevoie pentru că are o experienţă importantă de sindicalist”, ne-a declarat Constantin Ionescu.

Cu ce promisiuni a câştigat Constantin Ionescu şefia SLI

Constantin Ionescu, vicepreşedinte al organizaţiei în mandatul pe care tocmai l-a încheiat, a câştigat voturile colegilor din teritoriu cu promisiuni legate de prezenţa în mijlocul acestora, acordarea tichetelor cadou, cursuri fără bani pentru reconversia profesională. “Îmi propun ca să fiu prezent permanent în organizaţiile de sindicat pentru a cunoaşte cât mai bine problemele colegilor şi vom încerca pe cât posibil să le rezolvăm. Îmi doresc foarte mult un proiect cu fonduri europene pentru formare profesională şi chiar susţinerea Centrului de pregătire de la Soveja. Mă gândesc chiar la o agenţie de turism care să gestioneze activitatea acolo. De asemenea, voi crea centre zonale sindicale deoarece de acolo se ia pulsul mult mai bine cu liderii”, ne-a declarat noul lider al SLI, profesorul Constantin Ionescu. Acesta va beneficia de o degrevare de normă de 0,89%, degrevare de care vor beneficia şi o parte dintre vicepreşedinţi. Membrii Biroului Operativ vor încasa de la sindicat şi indemnizaţii lunare care sunt, în prezent, de 1.500 lei pentru preşedinte şi 800 lei pentru vicepreşedinţi. Biroul Operativ, în noua componenţă, îşi va prelua mandaul după validarea alegerilor de către Tribunalul Vrancea. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.