Educație

Profesoarele de la „G.G. Longinescu”, coafate de eleve

Ziarul de Vrancea
27 apr 2016 1148 vizualizări
Aceasta a fost una dintre activităţile prevăzute în cadrul "Şcolii Altfel" şi a avut drept scop demonstrarea abilităţilor elevelor de la cel mai nou profil al unităţii de învăţământ

Elevii Liceului „G. G. Longinescu” din Focşani au fost implicaţi în ultima săptămână înainte de vacanţa de Paşti într-o serie de activităţi menite să arate că şcoala se poate face şi altfel. Printre acţiunile culturale, ecologice, ştiinţifice, de consiliere şi orientare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie rutieră care au avut loc la nivelul unităţii, s-a desfăşurat şi o activitate inedită. Elevele de la profilul estetică şi igienă corporală au demonstrat că sunt pricepute în a face reprezentantele sexului frumos să fie mai arătoase şi au schimbat look-ul colegilor, dar şi profesoarelor, activitatea având scopul de a valorifica cunoştinţele, creativitatea şi îndemânarea elevilor cu specializarea coafor-stilist. „Atelierul-concurs a scos la iveală talentul elevilor şi a oferit satisfacţie profesorilor preparatori”, ne-au spus reprezentanţii liceului. Unele activităţi desfăşurate de liceenii de la „G.G. Longinescu”  au fost părţi integrante ale unor proiecte educaţionale sau de voluntariat aflate în curs de derulare, precum „Fii pe val – păstrează-ţi echilibrul!”, „Violenţa naşte violenţă”, „Să facem Pământul să zâmbească”, „Un stil de viaţă sănătos”. Preferatele elevilor însă au fost activităţile ce au implicat schimbul de experienţă, excursiile, dezbaterile, dar şi exprimarea talentului şi verificarea aptitudinilor în domeniul tehnicii şi în domeniul cultural-artistic. Una dintre acestea a fost excursia la obiectivele de pe Valea Putnei, unde au fost vizitate Cascada Putnei, rezervaţia Cheile Tişiţei sau Mănăstirea Lepşa. O altă activitate cu „lipici” la liceeni a fost cea din cadrul proiectelor „Violenţa naşte violenţă” şi „Fii pe val – păstrează-ţi echilibrul!” realizate în parteneriat cu elevii de la Colegiul „V. D. Cotea”. Împărţiţi în echipe, în cadrul unor dezbateri, elevii au aflat răspunsuri la întrebarea „Cum soluţionăm un conflict?” şi au învăţat despre comunicarea asertivă. Elevii au mai participat la activităţi în cadrul Clubului de dezbateri, au pus în scenă adaptarea piesei de teatru „Chiriţa în provinţie” şi au realizat acte caritabile, de voluntariat şi de responsabilizare socială. Sub sloganul proiectului „Împreună pentru a zâmbi”, elevi de la mai multe clase au împărţit pachete copiilor de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihomotorie Coteşti. În ultima zi de şcoală elevii au participat la o întâlnire cu preotul Ceauşu Năstase de la Parohia „Sf. Dumitru” din Focşani, momentul pregătindu-i pe liceeni pentru întâmpinarea sărbătorilor Pascale. Plecarea elevilor în vacanţă nu se putea face fără ca liceenii să uite „Să facă Pământul să zâmbească”, aşa cum se intitulează unul dintre proiectele desfăşurate care constau, printre altele, la reînnoirea şi înfrumuseţarea parcului şcolii. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
tzatza floarea, acum 2912 zile, 13 ore, 3 minute, 22 secunde
hmm, profesoare coafate de elevi, dar pe cei care au coafat profesoara de geografie de ce i-a exmatriculat!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.