Educație

Dascălii pensionari salvează anul şcolar 2015-2016

Ziarul de Vrancea
31 aug 2015 1557 vizualizări
In şedinţa de ieri au fost repartizaţi puţini candidaţi, cei mai mulţi refuzand posturile şi catedrele disponibile din cauza condiţiilor grele de navetă u două candidate au prins catedre în Focşani, după ce o unitate şcolară a anunţat pe ultima sută de metri eliberarea acestora

Pensionarii au ocupat iei, în şedinţă publică, o parte dintre posturile şi catedrele didactice refuzate de candidaţii cu medii peste 5 la examenul de titularizare din acest an. Unii candidaţi care au mizat pe eliberarea unor posturi pe ultima sută de metri au avut caştig de cauză, putand ocupa posturi şi catedre la şcoli din Focşani. Este cazul unei educatoare şi a unei profesoare de limba engleză care vor profesa în anul şcolar ce va începe în curand la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” din municipiu. Deşi şedinţa a fost destinată în primul rand candidaţilor cu note din 2015, 2014, 2013 la titularizare, puţini sunt cei care au optat pentru posturile libere, cei mai mulţi care au dorit să activeze în continuare la catedră şi în anul şcolar 2015-2016 fiind profesorii pensionari, care au putut solicita catedre în a doua parte a şedinţei. Astfel, învăţătoarea pensionară Domnica Buture a optat pentru postul de la Hăulişca (Păuleşti), iar Georgia Iordăchescu pentru un post la Şcoala Slobozia Bradului. Posturi neocupate au rămas la Şcolile Petreanu şi Taratu (Poiana Cristei), Rămaneşti (Nistoreşti), Bahnele (Vintileasca), Andreiaşu de Jos, Bogheşti, Voetin (Sihlea), Vizantea Răzăşească, Dealul Sării (Jitia), Chiojdeni. La educatoare a fost acordată continuitate unei pensionare, iar Mădălina Balaci, care iniţial optase pentru un post la Voetin (Sihlea) a renunţat la acesta şi a ocupat postul de educatoare de la Grădiniţa 7 Focşani, structură a Şcolii “Duiliu Zamfirescu”, eliberat săptămana trecută, ca urmare a unei cereri de concediu pentru creştere copil. Posturi de educatoare neocupate au mai rămas la Neculele (Vintileasca), Mahriu (Poiana Cristei), Cătăuţi (Chiojdeni), Dealul Lung (Gura Caliţei) şi Ploştina (Vrancioaia).

Mai tarziu, dar în Focşani

La limba şi literatura romană a fost ocupată catedra de la Şcoala “Ecaterina Teodoroiu” Mărăşeşti de către Roxana Andreea Amariei, cu nota 9,45 la examenul de titularizare din acest an. Trei catedre au fost ocupate la limba engleză, una dintre acestea la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani, pentru care a optat Lorena Florea, cu notă la examenul de titularizare din 2014. Au mai fost ocupate catedrele de la Şcolile Vanători şi Găgeşti. La disciplina matematică au fost realizate două ocupări ieri, ambele cu profesori pensionari, iar la geografie singurele ore disponibile de la Şcoala Slobozia Ciorăşti au fost ocupate de Flavius Ciobanu cu nota 8,35 la examenul de anul trecut. Şi la educaţie fizică şi sport au fost ocupate două catedre de către cadre pensionare: una la Voetin (Sihlea), de profesoara Mariana Măxinoiu şi una la Clubul Şcolar Sportiv de Gimnastică Focşani, de către profesoara Jana Cherciu. Ultimele ocupări ieri au fost la religie ortodoxă, unde Lenuţa Dobrin a renunţat la Şcoala Şerbăneşti, în favoarea Şcolii Dumitreşti, iar Ovidiu Popa a renunţat la Şcoala Vulturu pentru Şcoala Şerbăneşti. Posturile şi catedrele rămase neocupate vor fi scoase la concurs pe 4 septembrie, concurs pentru care candidaţii trebuie să se înscrie astăzi şi maine la IŞJ.  (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.