Educație

La Bacău se poate: Festival Internaţional de Artele Spectacolului

Ziarul de Vrancea
31 iul 2015 1044 vizualizări
Programul festivalului iniţiat de Teatrul Municipal “Bacovia include între patru şi 12 evenimente pe zi u la evenimentele cu plată preţul biletelor variază între 10 şi 50 de lei

Iubitorii de cultură se pot delecta în perioada 1 – 16 august, la Bacău, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock”. Theaterstock Bacău se declară cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat comunităţii locale şi naţionale, şi, în mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzică, literatură şi urban-art din regiune. Timp de 16 zile, publicul evenimentului va putea urmări 1.600 artişti din 15 ţări: Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia şi România. Aceştia vor performa în 138 de spectacole. Programul Theaterstock Bacău va include între patru şi 12 evenimente pe zi, plasate în intervalul orar 11.00 – 24.00.
“Festivalul îşi propune să devină un spaţiu al întâlnirii artistice şi al exprimării libere, un spaţiu care valorizează calitatea indiferent de zonă, un spaţiu care reuneşte zona teatrală de stat, cu segmentul independent şi iniţiativa privată, cu arta stradală şi muzica. Este un festival orientat către public, pe care ni-l dorimîîn număr cât mai mare şi pe care îl aştept cu drag, să ne bucurăm, suflet lângă suflet, de minunatele spectacole găzduite de festival şi pe care cu siguranţă îl vom avea alături. Este un festival a cărui temă – umbrelă de anul acesta este “We are one”, în ideea în care cred cu tărie că toţi, indiferent de zona artistică în care activem, slujim frumosului şi suntem, în ultimă instantţă, modelatori de suflet”, a transmis Anca Sigartău, directoarea Teatrului Municipal “Bacovia”, iniţiatoarea şi directoarea Festivalului Theaterstock.

Biletele costă între 10 şi 50 de lei

Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului valorifică infrastructura instituţiilor de spectacole din municipiul Bacău, cât şi întreg potenţialul urban, în încercarea de a identifica noi spaţii, neconvenţionale, benefice dezvoltării unui nou discurs artistic. Ca spaţii de joc vor fi folosite sălile de spectacol ale Teatrul Municipal “Bacovia”, Teatrul de Vară “Radu Beligan”, Centrul de Afaceri şi Expoziţii “G. M. Cancicov”, Sala Ateneu a Filarmonicii “Mihail Jora”, Centrul de Cultură şi Arte “George Apostu”, muzee, galerii de artă, dar şi diferite spaţii publice, precum parcurile oraşului, cafenele şi pub-uri. Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia “Bacovia”, deschisă zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00. În funcţie de  spectacol, de spaţiul de joc şi de locul în sală, la evenimentele cu plată biletele variază între 10 şi 50 de lei. Pentru a facilita accesul publicului la cât mai multe spectacole,
Teatrul “Bacovia” a pus în vânzare şi mai multe tipuri de abonamente, la care se adaugă reducerea de 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari, cât şi oferta  “Cumperi cinci bilete şi primeşti 1 gratis.” Vrâncenii interesaţi să participe la evenimentele Festivalului Theaterstock pot afla detalii de pe site-ul www.teatrulbacovia.ro sau pot suna la numerele de telefon 0234 52 28 28, 0753 090 588 sau asccesa pagina de Theaterstock Bacau. (Diana DEDIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.