Educație

Concursul InfoEducaţie, aproape de start

Ziarul de Vrancea
28 iul 2015 1378 vizualizări
Vrâncenii sunt prezenţi cu cinci proiecte, printre care şi robotul care rezolvă cubul Rubik, creat decuzistul Andrei Marin u concurentele sunt încurajate să concureze de la egal cu băieţii, prin acordarea de burse

135 de participanţi din 28 de judeţe, cu 117 proiecte, sunt aşteptaţi la Concursul "InfoEducaţie" care se va desfăşura săptămâna viitoare în Tabăra de la Gălăciuc. Până pe 27 iulie elevii cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice din toată ţara şi-au înscris proiectele la cele cinci secţiuni ale competeţiei: web, soft utilitar, soft educaţional, multimedia şi roboţi. Printe proiecte înscrise se află şi cinci ale elevilor vrânceni: Andrei Pufu de la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu concurează cu lucrarea “Atheris.py “ la secţiunea soft educaţional; un alt păncean, Claudiu Căşăneanu, şi-a înscris la aceeaşi secţiune lucrarea “Imperiul Roman – mărire şi decădere”; cuzistul Andrei Marin şi-a înscris aplicaţia ce foloseşte inteligenţa artificială pentru rezolvarea problemei cubului Rubik, (despre care Ziarul de Vrancea a scris în ediţiile anterioare ), la secţiunea roboţi; uniriştii Valentin Mocanu şi George Neacşu concurează cu proiectul “Clasa virtuală” la secţiunea web; iar un alt unirist, Cosmin Cojocaru, îşi întreabă colegii de la secţiunea soft educaţional dacă se cred IT-işti.
 

Aici se pun bazele carierei
 

Concursul naţional “InfoEducaţie” 2015 se va desfăşura în perioada 2-8 august când, în tabăra din Munţii Vrancei sunt aşteptaţi cei mai talentaţi tineri din domeniul IT din ţară, viitori IT-işti de succes în toată lumea. De altfel, concursul organizat de profesorul de informatică de la Colegiul “Unirea” din Focşani, Emil Onea, reprezintă o rampă de lansare a tinerilor cu înclinaţii în acest domeniu, premianţii ediţiilor anterioare devenind cunoşcuţi şi apreciaţi pe toate continentele, fiind angajaţi la marile companii de profil ale lumii. Juriul este format, la fiecare secţiune în parte, de profesori la colegii naţionale renumite, profesori universitari, ingineri la companii de profil şi studenţi la marile universităţi din Europa. În etapa finală concurenţii vor putea participa şi la un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 de ore ce constă în realizarea unei lucrări pe o temă dată. Lucrarea trebuie să îmbine, potrivit organizatorilor, elemente de proiectare, programare şi design. Pe întreaga durată a taberei vor fi organizate şi sesiuni de comunicare pe teme de inginerie software.

Fetele, încurajate prin acordarea de burse

Concursul Naţional InfoEducaţie are un site nou, “rezultatul muncii depuse de voluntarii noştri", după cum spune profesorul Onea. "Vă invităm să ne trimiteţi sugestii, să raportaţi probleme şi chiar să contribuiţi la noul site”, se arată pe noua “haină” virtuală a competiţiei. Cu această ocazie a fost lansat şi blogul InfoEducaţie (  http://blog.infoeducatie.ro/ ) prin intermediul căruia IT-iştii pot împărtăşi informaţii tehnice. Şi la ediţia din acest an fetele sunt încurajate să îmbrăţişeze acest domeniu de activitate, acestea fiind stimulate cu premii. Astfel, pentru cele mai bune lucrări realizate de fete, organizaţia "Girls who code" oferă burse şi diplome de excelenţă. “Meritul este al unui grup de studente entuziaste. O provocare de care trebuie să ţină cont concurentele din ediţia 2015 a concursului”, se arată pe site-ul competiţiei. De asemenea, pentru o mai bună vizibilitate a proiectelor concurenţilor, aceştia trebuie să creeze câte un poster care va face parte din documentaţia lucrării. Posterul trebuie să fie format A3 şi va fi prezentat în format tipărit. O copie a acestuia va fi postată pe pagina de facebook a concursului InfoEducaţie. Posterele vor fi predate pe 3 august şi vor face obiectul unei expoziţii. Ele vor fi evaluate de un juriu care va acorda trei premii. Concurenţii care doresc pot realiza şi un videoclip de 30-40 secunde ce va fi postat pe pagina de facebook-ul a concursului, cele mai reuşite trei videclipuri urmând să fie premiate. Organizat din 1994 de profesorul Emil Onea şi Uniunea Profesoriiulor de Informatică din România, Concursul Naţional InfoEducaţie este cea mai importantă competiţie de gen din România, fiind o adevărată rampă de lansare pentru tinerii IT-işti. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.