Educație

VIDEO!!! Tineri cu care ne mandrim! Poveştile bacalaureaţilor de nota 10

Silvia Vrînceanu
7 iul 2015 10340 vizualizări
Ieri a fost ziua cea mare pentru vrâncenii care au susţinut examenul de bacalaureat. Dintre cei 2.500 de candidați aliniați la startul examenului, 1.760 au fost declaraţi reuşiţi, cifră care a ridicat până la 70,40% rata de promovare la nivelul judeţului Vrancea, înainte de contestaţii. Trei candidați vrânceni au reuşit să ia note perfecte la bac. Este vorba despre Laura Teodora Loghin, de la Colegiul Naţional Unirea, Elena Silvia Moroiu, de la Colegiul "Al I. Cuza" şi Valentin Petrea, de la Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu".

 Notele acestora nu sunt o surpriză nici pentru colegi şi nici pentru profesori întrucât au muncit cu seriozitate pe parcursul şcolii. De altfel, una dintre absolventele de nota 10 aproape că nu a avut răbdare să se afişeze rezultatele pentru că era programată la o sesiune de pregătire pentru facultate. Ziarul de Vrancea a stat de vorbă cu absolvenţii de nota 10 şi vă spune în grupajul de astăzi cine a mai performat la bacalaureat, dar şi ce note au luat copiii liceeni ai VIP-urilor locale.

După ce a luat 10, a fugit la învăţat

Laura Loghin (foto dreapta), absolventă a profilului matematică-informatică de la Colegiul Naţional Unirea Focşani, a luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat. Eleva a luat premiul II la Olimpiada națională de Limba Germană Modernă anul acesta, iar în anii trecuți a participat la olimpiada de matematică. Eleva a mărturisit că nu se aştepta la acest rezultat şi că nu are nevoie de medie pentru a intra la facultate. Ea îşi doreşte să intre la Politehnică şi, pe viitor, să plece în Germania. “Am muncit foarte mult pentru examen. Nu zic că nu meritam, oricât de modestă aş încerca să fiu, dar chiar la toate obiectele să iau 10.00 nu mă aşteptam. Cel puţin la română ştiam că se corectează mai sever. La Evaluarea Naţională luasem 9.10 la română şi am fost dezamăgită, iar acum am muncit mai mult şi s-a văzut. Mai mult am lucrat la fizică, pentru că acolo ştiam că mai am nişte lipsuri, iar la matematică nu am făcut deloc pregătire. Mai departe vreau să studiez la Politehnică, la predare în limba germană, sau să plec în străinătate. Deocamdată nu pot să mă bucur prea mult pentru notă, pentru că trebuie să merg la pregătire la fizică. Dar o să am timp să mă bucur”, a declarat Teodora Loghin.

Elena Silvia Moroiu, eleva de nota 10 de la Cuza

Pentru Elena Silvia Moroiu, absolventă a Colegiului "Al.I.Cuza", emoţiile examenelor nu s-au terminat. “Doar astăzi îmi permit să iau o mică pauză, dar de maine va fi foc continuu pentru următoarele două săptămani”, ne spune Elena, care va susţine pe 22 iulie examenul de admitere la facultate. “Emoţii au fost şi la BAC, pentru că firea îmi impune asta, sunt o persoană tensionată de fiecare dată cand sunt în faţa unui pas atat de important. A fost prima experienţă de acest fel, care nu se compară cu examenul din clasa a VIII-a. Acum, cand am văzut rezultatul, m-am bucurat enorm pentru că, deşi nu am muncit atat de mult pe cat ar fi trebuit, am scos un rezultat foarte bun.  Elena intenţionează să studieze Dreptul, la Universitatea din Bucureşti, şi va trebui să susţină un examen de admitere destul de greu, astfel că media de la BAC o va ajuta doar în cazul unei eventuale departajări la note egale. Elena mulţumeşte pentru reuşita sa părinţilor, care au susţinut-o financiar şi moral, şi profesorilor care i-au oferit sprijin continuu. Dar în mod special Elena mulţumeşte surorii Evelina, “pentru că, deşi era la distanţă, fiind şi ea în an terminal la facultate, a avut încredere în mine şi mi-a dat forţa necesară să continui”. Mulţumiri pleacă şi către diriginta Melania Pătraşcanu, profesor de religie, care i-a îndrumat paşii în acest parcurs.

 

 

 

Valentin vrea să ajungă "un om de succes"

Valentin Petrea, absolventul de nota 10 al Colegiului Economic "Mihail Kogălniceanu", spune că examenul i s-a părut uşor, ținând cont că a făcut meditații la toate cele trei materii. " Nu am fost un elev chiar de excelenţă. Am lucrat foarte mult în clasa a XII-a... Ce-i drept, eu sunt mai leneş de fel, dar mi-am propus să iau note suficient de mari încât să pot intra la ASE Cibernetică. Nu mă aşteptam chiar la media 10, deoarece sunt subiecte atât la română, cât şi la geografie care pot fi interpretabile. Aveam ceva emoții la limba română, ştiind că acolo există o probabilitate mai mare să greşesc. În rest, matematica şi geografia au fost materiile la care nu aveam emoții. Mi-au plăcut matematica şi geografia încă din generală", ne-a spus Valentin, care recunoaşte că în această perioadă a renunţat la pasiunile sale, între care se numără şi fotbalul. "Îmi place foarte mult fotbalul, dar pe parcursul ultimului semestru am cam renunțat la el, că nu mai aveam timp să învăț. Sunt pasionat şi de gaming, dar şi la calculator am renunțat", ne-a dezvăluit el. Valentin Petrea intenţionează să urmeze Cibernetica. Întrebat dacă se poate lua nota 10 fără meditaţii, Valentin crede că nu e o performanţă imposibilă. "Am prieteni care au luat note mărişoare fără meditatii." Tânărul spune că nu ar fi reuşit de unul singur această performanţă. "Le sunt foarte recunoscător părinţilor care au făcut eforturi pentru ca eu să ajung aici, profesorilor care şi-au dat interesul ca eu să obţin note cât mai mari, cât şi mie, într-o măsură mai mică, pentru că am fost ambiţios şi îmi doresc să ajung un om de succes".

Fruntaşii din oraşe

Şi în celalalte oraşe din judeţ s-au luat note bune. Adjudul o are fruntaşă pe Sonia Florina Horchidan, elevă a Liceului Teoretic Emil Botta. Aceasta a absolvit examenul maturităţii cu media 9,91. La Mărăşeşti, cea mai mare notă obţinută la bacalaureat este 9,50 şi îi aparţine elevei Coman Simona Teodora de la Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu. La Odobeşti, nota maximă - 9,33 - a fost obţinută de Cristian Cosmin-Ionuţ de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu", în vreme ce la Panciu, cea mai mare notă, 9,86, a fost obţinută de două eleve: Raluca Gabriela Pătrăşcanu şi Ionelia Mădălina Postolache, ambele de la Liceul "Ioan Slavici".

Note mari pentru fiica lui Copaci şi băiatul lui Secară

 

Printre liceenii fericiţi ai zilei s-a numărat şi fiica şefului de la Casa de Asigurări de Sănătate, Mihail Copaci - Sonia Mara - de la Colegiul Cuza, care a promovat cu o medie de 9,7, ea având două note de 10 curat şi un 9,1. “Sunt foarte mulţumit de rezultat pentru că a învăţat mult şi s-a pregătit pentru această etapă a vieţii. Cred că la admiterea de la facultate va obţine o notă mai mare. Doreşte să susţină examen la Facultatea de Drept şi a fost acceptată şi la Facultatea de Drept Internaţional Haga”, a precizat Copaci. Şi fiul secretarului municipiului Focşani, Eduard Mihai Corhană, se regăseşte printre bucuroşi. Teodor Mihai, elev al Colegiului Unirea, a promovat cu media de 8,01. O notă bună la Bac a luat şi fiul deputatului Florin Mihail Secară, Rareş, care a urmat cursurile Liceului “Emil Botta” Adjud. El a promovat Bac-ul cu nota 9,05. Şi Raluca Istrate, fata lui Victor Istrate, proprietar Vinexport Trade Mark, elevă la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza”, a reuşit un frumos 9,7. Andreea Modreanu, fiica lui Dorinel Modreanu de la Europroiect şi membru în cadrul Clubului Rotary Focşani, elevă tot la “Cuza” a reuşit să obţină nota 9,91. Alexandru George Măiereanu, băiatul Alinei Măiereanu, fost director la “Cuza”, a promovat examenul cu media 9,98. Şi Ionuţ Dragoş Simiz, băiatul lui Silviu Simiz, unul dintre proprietarii afacerii Pandora, a obţinut media 9. Şi acesta este elev tot la “Cuza”. Dacă pentru mulţi notele de la Bac au fost motiv de bucurie, pentru alţii n-a fost chiar atât de plăcut. Liceanul Lucian Blaga, de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Focşani, în ciuda numelui care ar trebui să-l ambiţioneze, n-a reuşit să promoveze examenul de maturitate.

Promovare de 70,40%

Din cei 2.500 de candidați aliniați la startul examenului, 1.760 au fost declaraţi reuşiţi, iar 739 au fost respinşi. Astfel, promovarea la nivelul judeţului – înainte de contestaţii – este de 70,40%, după cum ne-a declarat inspectorul Silvia Chelariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar. Din situaţia statistică rezultă că cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8.00-8,99, semn că absolvenţii au tratat cu seriozitate examenul. La Examenul de bacalaureat naţional 2015, în judeţul Vrancea au fost 2.627 de candidaţi înscrişi din seria curentă şi din seriile anterioare. Dintre aceştia, 2.500 au fost prezenţi şi 127 au fost absenţi. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Contestaţiile s-au depus până aseară, la orele 20:00, la centrele de examen. Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-10 iulie, dată la care se vor afişa şi rezultatele finale.

Vasilica Zaharia: "Sunt mulţumită."

Rata de promovare la ediția curentă a bacalaureatului este mult mai mare decât cea din 2014, când a ajuns la 58,85%, situație pusă şi pe seama proiectelor de pregătire pentru bacalaureat realizate cu bani europeni în județul nostru. Oficialii Inspectoratului Şcolar jubilau ieri, după afişarea rezultatelor, mai ales că s-a văzut şi munca suplimentară făcută cu elevii în cadrul celor două proiecte de pregătire pe bani europeni. “Noi suntem foarte mulţumiţi de rezultatele de anul acesta, avem o creştere substanţială, peste 11 procente. Avem trei medii de 10, şcoli cu rezultate foarte bune, precum Colegiul Naţional Unirea care are promovare 100%, sunt şcoli cu peste 90% promovare. Avem şi şcoli cu un procent mai mic, dar se ştie că acolo au fost întotdeuna probleme, începând de la admitrere şi este o situaţie care aşa s-a perpetuat. Rezultatele au crescut şi acolo, dar nu foarte mult. În general suntem mulţumiţi de modul în care s-au mobilizat elevii pentru pregătirea examenului şi colegii profesori în susţinerea elevilor cu suport didactic”, ne-a declarat inspectorul general Vasilica Zaharia.
(Silvia VRÎNCEANU)

Rezultatele la examenul de bacalaureat pot fi consultate pe portalul webtv al Ziarului de Vrancea.

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Atasat aveti documentul cu rezultatele de la sesiunea de vara a bacalaureatului 2015, inainte de contestatii. 

Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
@corina, acum 3213 zile, 21 ore, 17 minute, 40 secunde
"Felicitari" si tie ! Pentru ca esti semianalfabeta ! Uite cum scrii !
corina, acum 3214 zile, 2 ore, 27 minute, 55 secunde
ati dat copii bosilor sunt copii mult mai destepti fara pregatire si au luat note mult mai mari dar sunt oameni de rand pe aceea trebuia sa-i felicitati.
cristina, acum 3213 zile, 18 ore, 15 secunde
Felicitari!! Doresc ca acesti tineri sa reprezinte judetul cu mandrie si pe listele de admitere la facultatile dorite sa ocupe primele locuri.Bafta multa!
Nicoleta, acum 3213 zile, 20 ore, 21 minute, 56 secunde
Nu iti este rusine sa vorbesti asa despre niste copii pe care nici macar nu ii cunosti? Toti copiii care au luat BAC-ul merita felicitati. Atat ei cat si parintii care poate au facut eforturi uriase citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.