Educație

Cu sprijinul OTP Bank, prin fundaţia “Dreptul la educaţie” Elevii de la “Unirea” s-au instruit pe teme financiare

Gabriel Sava
22 apr 2015 1603 vizualizări
Trainingurile sunt susţinute la nivel naţional, pe parcursul întregului an

Elevii din clasele a X-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional “Unirea”  au beneficiat, luni şi miercuri, de două sesiuni de training privind educaţia financiară, în cadrul programului naţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursurile au fost susţinute de trainer ai fundaţiei “Dreptul la Educaţie”, prin sprijinul OTP Bank. Conform informaţiilor furnizate de organizatori, este pentru al doilea an consecutiv cand fundaţia se alătură programului MEN. Reprezentanţii Fundaţiei „Dreptul la Educaţie” au explicat că urmăresc dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul liceenilor. În cadrul modulelor de training, sunt prezentate concepte economice şi financiare de bază, într-un limbaj adaptat vârstei elevilor, pe bază unei metodologii nonformale, în limbă engleză. Trainingurile sunt susţinute la nivel naţional, pe parcursul întregului an, iar programele Fundaţiei sunt gratuite. Pentru înscrierea unui liceu în program, susţinătorii pot trimite un mail de recomandare la adresa nora.dobre@okcenter.ro. „Tinerii au nevoie să înveţe care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare pot lucra în sprijinul lor. Contextul economic şi studiile recente relevă un nivel de educaţie financiară sub medie, în România, ceea ce validează necesitatea dezvoltării educaţiei financiare a noii generaţii. Este o misiune pe care avem datoria să ne-o asumăm cu toţii”, a precizat printr-un comunicat de presă Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România şi Preşedinte al Fundaţiei Dreptul la Educaţie.

Elevii au venit cu interes la cele două sesiuni de training

Cursurile au început la orele diminineţii şi au fost susţinute de cei doi traineri ai fundaţiei care s-au deplasat la Focşani. Cele două serii de cate 40 de elevi, din clasele a X-a şi a XII-a au asimilat cu interes informaţiile primite, mai ales că metoda de “predare” a fost una interactivă. “Cursul la care am participat este folositor mai ales pentru noi, tinerii, deoarece ne învaţă să avem o atitudine financiară responsabilă. Am aflat noţiuni economice de bază într-un mod inedit şi interactiv, pe care le vom folosi cu uşurinţă în viitorul apropiat”, a spus Silvia Chiriac, una dintre elevele participante.  O opinie similară a avut şi consilierul educaţional de la CNU, profesorul Diana Giurea. “Metodologia interactivă a cursului îi ajută pe elevi să înveţe în termeni reali cum să investească în diferite domenii de activitate, punând accent pe relatia: câştiguri mari a riscuri mari. Am fost plăcut impresionată de entuziasmul trainerilor care s-a transmis instantaneu către copii şi care a creat o atmosferă informală de învăţare”, a precizat consilierul educaţional la finalul celor două sesiuni de training. (Gabriel SAVA)

  
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.