Educație

Şcolile, îndemnate să colaboreze cu ONG-urile în săptămâna “Şcoala altfel”

Ziarul de Vrancea
25 mar 2015 917 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Judeţean va realiza o ierarhie a celor mai bune zece activităţi care vor participa la o competiţie naţională

Unităţile de învăţământ sunt îndemnate de reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) să colaboreze cu ONG-urile în vederea stabilirii programului pentru “Şcoala altfel”. “Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a lansat un apel către organizaţiile non-guvernamentale să se implice în desfăşurarea programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Vă recomandăm să invitaţi ONG-urile din judeţele d-stră să acceseze adresa de website a MECŞ pentru a-şi posta propunerile de proiecte în scopul realizării activităţilor parteneriale în cadrul programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!””, se arată într-o adresă a ministerului transmisă inspectoratelor şcolare. IŞJ la rândul lui a transmis adresa în şcoli. Potrivit acesteia, fiecare judeţ trebuie să înainteze, până pe 6 aprilie, către Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, o adresă în care să fie specificat numărul de unităţi de învăţământ care au organizat  activităţi parteneriale cu ONG-urile care au postat, pe site-ul dedicat acestora ( http://sae.edu.ro/2015/despre.php ), propuneri de proiecte în cadrul programului  “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Cele mai bune activităţi educative în această sptămână vor fi premiate în cadrul Competiţiei Naţionale “O activitate de succes în Săptămâna Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Competiţie naţională pentru cele mai bune proiecte

Programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura în perioada 6–10 aprilie 2015 şi va fi dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ, iar programul se va desfăşura în conformitate cu un orar special. Scopul acestui program este de implicare a tuturor copiilor preşcolari/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari/elevilor, punerea în valoare a talentelor şi capacităţilor acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi stimularea participării lor la acțiuni variate, în contexte nonformale. De regulă în această săptămână MECŞ organizează etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ şi, după caz, ale concursurilor şcolare. În programul elaborat şi organizat de fiecare unitate de învăţământ, trebuie incluşi toţi copiii preşcolari şi elevii, precum şi toate cadrele didactice. În aceste activităţi pot şi implicaţi şi părinţii. Fiecare inspectorat şcolar va trebui să realizeze o ierarhie a activităţilor desfăşurate în acest program, iar primele zece la nivelul fiecărui judeţ vor participa la competiţia organizată la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, conform unei proceduri ce va fi transmisă inspectoratelor şcolare, până la data de 10 aprilie 2015. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.