Educație

Un adjudean, “doctor fără voie” într-o piesă de teatru pentru tineri

Ziarul de Vrancea
1 mar 2015 2255 vizualizări
Spectacolul cu şi pentru tineri va avea loc la sfârşitul lunii martie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, în cadrul Festivalului de Teatru pentru Studenţi

“Doctor fără voie” se numeşte spectacolul unde sunt invitaţi studenţii care învaţă în Bucureşti sau care au drum prin Capitală în weekend-ul 27-29 martie. Piesa, scrisă de Molière, spune povestea unui meşter ţăran, obişnuit să se îmbete şi, astfel, să-şi bată soţia. Ca să se răzbune, femeia “vinde” o poveste născocită unor trecători aflaţi în căutarea unui medic, cărora le spune că însuşi soţul ei este un doctor renumit. După ce este silit cu bătaia să-şi recunoască statutul de aşa-zis medic, Sganarelle este pus în situaţia de a vindeca o fată care se preface că suferă de muţenie, pentru că părinţii ei vor s-o mărite cu un bărbat pe care tânăra nu-l iubeşte.

Adjudeanul Emanuel Moisă joacă rolul principal, al doctorului fără voie

La premiera de pe 9 ianuarie, au fost prezenţi aproape 400 de spectatori

Cercul vicios al minciunii capătă aspecte neaşteptate până la final. La premiera de pe 9 ianuarie, tot în Bucureşti, interpretarea actorilor din distribuţie a făcut deliciul celor aproximativ 400 de oameni din public. Spectacolul va fi inclus, la sfârşitul lunii martie, în Festivalul de Teatru pentru Studenţi, ediţia I, care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor. Protagonistul – adică tocmai “doctorul fără voie” – este vrânceanul Emanuel Moisă, din Adjud, student în anul IV, la Facultatea de Medicină Generală. Alături de o altă studentă - Bogdana-Andreia Andriuc – acesta coordonează trupa de teatru. “Eu m-am ocupat de mişcarea scenică şi de expresivitatea spectacolului. Celălalt coordonator s-a ocupat de scenografie, iar Tudor Pop, asistentul nostru coordonator, împreună cu Ioana Miron, fondatoarea trupei, s-au ocupat de regie. E o comedie tare drăguţă”, spune Emanuel. Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor de la Limbi Străine, sub forma unei competiţii, la sfârşitul căreia vor fi acordate premii, şi a atras trupe de teatru de la mai multe universităţi, printre care şi Universitatea din Bucureşti, Politehnica şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.