Securitatea alimentaţiei, discutată de liceenii de la „Longinescu”
Activităţile derulate cu această ocazie au avut ca obiective principale conturarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi cunoaşterea drepturilor în calitate de consumator. În prima zi a săptămânii elevii au participat la cursul interactiv, „Un stil de viaţă sănătos”, în cadrul căruia au primit sfaturi pentru o nutriţie corectă sub deviza „eşti ceea ce mănânci”. Din prezentarea în Power Point elevii au aflat despre necesitatea celor cinci mese pe zi, categoriile de alimente având un conţinut bogat de fibre, proteine, vitamine, sărace în grăsimi, elementele nutritive necesare pentru imunitate, creier şi sistem nervos, inimă. S-a pus accent pe regulile de urmat în cazul unor diete, dată fiind vârsta vulnerabilă a tinerilor.
Totodată elevii au fost informaţi şi despre rolul şi importanţa suplimentelor alimentare. A doua activitate a constat într-o campanie de conştientizare „Ştii ce consumi?”, ce s-a derulat în colaborare cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Elevii au primit broşuri informative şi au discutat despre siguranţa alimentelor, iar apoi a fost organizat concursul culinar ”Găteşte sănătos!”. „Împarte sănătate!” este a patra activitate desfăşurată în parteneriat cu Centrul de Rezidenţă a Copiilor cu Dizabilităţi Focşani ce a constat în împărţirea de alimente proaspete copiilor. Manifestările dedicate temei de anul acesta a Săptămânii Educaţiei Globale s-au încheiat cu vizionarea unui film documentar despre alimentele modificate genetic – „Seminţele libertăţii”. (Z. V.)