Educație

Au reînceput meditaţiile în biserică pentru bac 2015

Raluca Manolache
18 nov 2014 3085 vizualizări
Liceenii fac pregătire la matematică, limba română, biologie, geografie şi istorie u Fundaţia «Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul» a iniţiat acest proiect de succes anul trecut

25 de elevi care urmează să susţină anul viitor examenul de maturitate au început să facă meditaţii la cele mai importante materii în cadrul proiectului iniţiat de Fundaţia «Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul» Focşani. Proiectul, unul derulat în ultimii doi ani cu rezultate deosebite, şi-a început activitatea din al treilea an tot la Biserica Militară a Garnizoanei Focşani, acolo unde slujeşte părintele Ionel Vrînceanu. Spaţiul de rugăciune şi reculegere spirituală a devenit şi un adevărat centru educaţional care lucrează pentru viitorul ţării. Profesorii au decis să se alăture benevol proiectului „O şansă pentru fiecare”, demarat în anul şcolar 2012-2013, sub patronajul fundaţiei „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. Asta în condiţiile în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea derulează un proiect cu bani europeni pentru pregătirea elevilor de liceu în vederea promovării examenului de bacalaureat. Liceenii au fost atraşi să facă meditaţii în biserică de rezultatele proiectului, dar mai ales de mediul în care se desfăşoară cât şi de profesionalismul şi seriozitatea dascălilor care fac voluntariat în cadrul acestuia. Orele de pregătire se realizează după un program strict: lunea - pregătire la matematică, marţea – la istorie, joi la geografie iar sâmbăta la limba română.

Binecuvântare de la preot

Activitatea în cadrul proiectului „O şansă pentru fiecare” a reînceput cu rugăciunea de binecuvântare a preotului de garnizoană Ionel Vrînceanu şi primele meditaţii la matematică s-au realizat alături de profesoara Gherghina Felea. „Pregătirea în Biserică a fost de mare ajutor unui număr de aproximativ 50 de tineri, din seriile precedente, în promovarea examenului de bacalaureat. Proiect bazat pe activitatea unor modele pentru comunitatea vrânceană, cadre didactice ce predau în regim de voluntariat, «O şansă pentru fiecare» şi-a redeschis porţile pentru un alt grup de 25 de tineri. Materiile la care aceştia vor primi meditaţii sunt matematica, limba română, biologia, geografia şi istoria”, a menţionat lt. Cătălina Popa, ofiţer relaţii publice Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

Profesorii voluntari care au devenit mentori pentru elevi sunt: Gherghina Felea – matematică, Marilena Găucan – română, Aneta Popa – geografie, Constanţa Giurcan – istorie, Alina Seceleanu – biologie. Proiectul a fost iniţiat de Fundaţia «Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul», care are aproximativ 600 de membri cotizanţi din rândurile cadrelor militare din Garnizoana Focşani şi ajută persoanele cu probleme medicale grave, acordă ajutoare şi sprijin financiar cazurilor sociale, distribuie alimente către copiii din centrele de plasament şi persoanelor în vârstă din locuinţele protejate din zonă, dar se implică, iată, şi în educaţia tinerei generaţii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.