Educație

Copiii supradotaţi, urmăriţi pentru Şcoala de Excelenţă!

Ziarul de Vrancea
17 sep 2014 2814 vizualizări
înscrierile pentru Şcoala de Excelenţă se fac pe site-ul www.giftededu.ro

Copiii şi adolescenţii supradotaţi sunt căutaţi să facă parte dintr-o şcoală de excelenţă. Pană pe 30 septembrie, copiii supradotaţi, cu varste cuprinse între 4 şi 13 ani, şi adolescenţii cu abilităţi înalte, între 13 şi 18 ani, vor fi selectaţi de Centrul Gifted Education şi vor face parte din prima şcoală dedicată în exclusivitate copiilor cu un nivel de inteligenţă peste medie. Selecţia constă într-o serie de teste internaţionale, o evaluare comportamentală şi interviuri – pentru copiii de peste cinci ani, iar copiii din grupa 4-5 ani vor susţine un test internaţional şi un interviu. După admiterea în Şcoala de Excelenţă, copiii vor beneficia de o curriculă cu un conţinut avansat şi vor avea la dispoziţie modalităţi deosebite de valorificare a inteligenţei, metode de învăţare accelerată şi rapidă, pentru utilizarea abilităţilor înalte de gandire, a gandirii critice, globale, holistice, implicarea tuturor inteligenţelor multiple şi a tuturor simţurilor în învăţare, învăţarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discuţie şi centrarea educaţiei pe practică, în proporţie de 90%. Ca urmare a numeroaselor solicitări primite pană acum, Centrul Gifted Education lansează, în acest an, primul program academic pentru adolescenţii “gifted”, astfel încat aceştia să aibă posibilitatea de a-şi dezvolta capacităţile de autocunoaştere. Proiectul Şcoala de Excelenţă a fost lansat în ţara noastră în 2010, în urma unei testări care a arătat că 40% dintre copiii supuşi probelor au un intelect superior. “Procentul este cu atat mai important cu cat acesta semnalizează nevoia educaţiei diferenţiate şi a unor politici educaţionale care să susţină valorificarea potenţialului înalt al acestor copii”, transmite Tănase Tasenţe, director general Plus Communication. Înscrierile se pot face pe site-ul www.giftededu.ro. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.