Educație

Cei mai buni informaticieni ai ţării se întalnesc la Gălăciuc

Ziarul de Vrancea
27 iul 2014 1086 vizualizări
zi sunt aşteptaţi în judeţul nostru cei mai buni elevi în domeniul informaticii care se vor întrece în Munţii Vrancei Astăzi sosesc în Vrancea participanţii la cel mai bun concurs practic de software din Romania, InfoEducaţie

Peste 200 de elevi, reprezentanţi ai tuturor judeţelor din ţară, precum şi profesori, studenţi şi membrii ai juriului participă la competiţia care a devenit celebră nu numai în ţară dar şi peste hotare. Participanţii sunt aşteptaţi toată ziua la Colegiul Economic, de unde sunt transportaţi, cu microbuzele, în Tabăra de la Gălăciuc, locul în care se desfăşoară competiţia încă de la prima ediţie. Festivitatea de deschidere este programată pentru maine dimineaţă, la ora 10,00, după care vor începe probele celor cinci secţiuni ale concursului: roboţi, software utilitar şi didactic, web, multimedia. “Concursul a fost precedat de etape judeţene la care estimăm o participare de 1.200 candidaţi din judeţele României. De asemenea, a fost organizată o etapă specială online la care au participat 45 de echipe mixte, băieţi-fete cu 110 candidaţi. Câştigătorii acestei secţiuni vor participa la tabăra concurs”, potrivit profesorului Emil Onea, iniţiatorul acestei competiţii. Cea de-a 21-a ediţie a Concursului interdisciplinar “InfoEducaţie” are un program bogat în evenimente, pe langă cel obişnuit de concurs şi seminariile cu care ne-au obişnuit organizatorii, anul cesta avand loc un hackathon Java în care candidaţii vor oferi soluţii “smart” pentru şcoală, comunitate sau business”, un workshop pentru profesori despre noi mijloace de învăţământ online, o expoziţie de postere/afişe reprezentând lucrările înscrise. În cea de-a doua zi, participanţii se pot înscrie la o competiţie de genul “Treasure Hunt” cu probe din domenii precum criptografie, stenografie, algoritmică, logică etc. Ediţia din acest an este una cu totul specială, fiid dedicată primei femei inginer din lume Elisa Leonida Zamfirescu, inventatoare şi şefă a laboratoarelor Institutului Geologic al României. De asemenea, există în premieră în acest an o participare internaţională, la secţiunea roboţi fiind anunţată prezenţa în tabăra din Munţii Vrancei a unei echipe din Polonia.

Juriul va fi condus de profesorul Răzvan Rughinis

Juriul concursului îi are ca preşedinte pe profesorul dr. inginer Răzvan Rughinis de la Universitatea Politehnică Bucureşti, iar ca preşedinte executiv pe profesoara Marilena Oprea, inspector şcolar de informatică în cadrul IŞJ Vrancea.  Din comisia naţională mai fac parte Emil Onea – vicepreşedinte, Dan Roşioru şi Mihail Fâsan Mihail – secretar. Pe secţiuni, juriul la pagini web este condus de prof. Cătălin Barbu de la Colegiul Naţional "Radu Greceanu" Slatina, la software educaţional de profesorul Ovidiu Roşca de la Liceul "Dragoş Vodă" Sighetu Marmaţiei, la software utilitar pe profesorul Daniel Popade la Colegiul Naţional "Aurel Vlaicu" Orăştie, la roboţi pe profesorul Ovidiu Domşa de la Universitatea "Alba Iulia" iar la multimedia pe profesorul Daniel Gherasim, metodist la CCD Vrancea. Festivitatea de premiere este programată sambătă, 2 august, la ora 17,00. Organizatorii şi finanţatorii principali ai concursului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, Uniunea Profesorilor de Informatică din România şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Sponsorii principali ai competeţiei sunt Google cu programul RISE Award, Orange, CISCO România, CISCO Networking Academy, Intel, Oracle, Bitdefender-Softwin, EasyHost, DevOps Tehnology, TotalSoft, Leonte@Co. (M. VLĂDESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.