Educație

Document atasat!!! 50 de picaţi şi 30 de contestaţii la Definitivat

Ziarul de Vrancea
20 iul 2014 3666 vizualizări
Rezultatele examenului de Definitivat din acest an sunt mai bune decat în urmă cu un an u cu toate acestea, 50 de cadre didactice nu au promovat, iar mai bine de jumătate dintre ele au solicitat reevaluarea lucrărilor u aspiranţii la o carieră în învăţămant au dreptul la trei încercări pentru obţinerea primului grad didactic, pe parcursul a şapte ani

Mai bine de jumătate dintre profesorii care au picat examenul de obţinere a gradului Definitiv în învăţămant au contestat notele obţinute. Pană ieri la ora 15,00, ora limită de depunere a contestaţiilor, 30 din cei 50 de dascăli care au obţinut note mai mici de 8,00 au cerut reevaluarea lucrărilor. O situaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean  (IŞJ) Vrancea arată că cele mai multe contestaţii, 7, au fost depuse la învăţători. Aici, 9 dintre cele 24 de cadre care au predat lucrările nu au promovat, notele în general fiind apropiate de 8,00, minimul necesar pentru a obţine primul grad didactic. Alţi cinci profesori de limba şi literatura engleză au cerut reevaluarea, la această disciplină numai doi dintre cei zece candidaţi obţinand note mai mari de 8,00. La această materie a fost înregistrată şi cea mai mică notă - 3,90. Aici trei candidaţi au note între 7,00 şi 8,00 şi doi candidaţi între 6,00 şi 7,00 şi cel mai probabil aceştia sunt cei care au solicitat reevaluarea lucrărilor. Contestaţii au mai depus trei educatoare şi trei profesori de educaţie fizică, cate doi profesori de psihopedagogie specială, limba franceză, limba romană şi matematică şi cate un profesor de arte plastice, contabilitate, biologie, farmacie. La discipline precum arte plastice, biologie sau contabilitate niciunul dintre candidaţi nu a promovat anul acesta, în timp ce la discipline în care anul trecut s-a picat foarte mult, rezultatele din acest an sunt bune. În această situaţie sunt religia, unde şase din cei şapte candidaţi au promovat, şi educaţia fizică unde zece din cei 14 candidaţi care au predat lucrările au obţinut note egale sau mai mari de 8,00.
 

O educatoare a obţinut singura notă de 10
 

Cea mai mare notă a acestei sesiuni este 10,00, obţinută de educatoarea Dorina Cristina Lungu. Tot de o educatoare a fost obţinută şi următoarea notă - 9,70, iar a treia poziţie în clasamentul notelor este ocupată de o profesoară de geografie şi o învăţătoare care au obţinut nota 9,65. La polul opus, cea mai mică notă este a unui profesor de limba engleză - 3,90. Printre cei care au promovat Definitivatul se numără soţia directorului Căminului de Bătrani de la Mărăşeşti, Any Mary Drăgan, care a obţinut la psihopedagogie specială nota 8,95, Luminiţa Balcu – 9,25, singura educatoare care anul trecut a luat titularizarea cu nota 10,00, precum şi profesoara de limba romană Elena Mateiu – 9,25, care anul trecut a predat la Colegiul Naţional “Cuza”.  Rezultatele din acest an arată că din 130 de cadre didactice care au predat lucrările, au promovat Definitivatul 80, iar 50 au obţinut note mai mici de 8,00. Comparativ cu anul trecut, rezultatele sunt mult mai bune, atunci numai 39 de profesori din 82 prezenţi în concurs reuşind să ia o notă peste opt. Şi atunci, tot un singur candidat,  Alexandrina Anton, a reuşit o lucrare perfectă, notată cu 10. Iniţial, la examenul de definitivat din 2013 s-au înscris 127 de candidaţi, dar 45 nu s-au mai prezentat la examen ori s-au retras după ce au văzut subiectele. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au transmis centrelor de evaluare numele candidaţilor care au cerut reevaluarea lucrărilor, urmand ca tezele acestora să fie sigilate şi corectate de alte comisii. Notarea acestora va fi finală, iar rezultatele vor fi făcute cunoscute pe 24 iulie.


Definitivat din trei încercări

Nota minimă de promovare a exemnului de Definitivat a fost modificată anul trecut la 8,00, după ce în 2012 a crescut de la 6 la 7. Tot de anul trecut Definitivatul poate fi susţinut de orice cadru didactic care a activat cel puţin un an în învăţămant. Aspiranţii la o carieră în învăţămant au dreptul la trei încercări pentru obţinerea primului grad didactic, pe parcursul a şapte ani. Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare dobandesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. (M. VLĂDESCU)

 

S-au afişat rezultatele la Definitivat. 50 dintre profesori au picat

50 dintre profesorii care au susţinut examenul pentru obţinerea gradului definitiv în învăţămant nu au promovat. Rezultatele afişate astăzi la centrul de examen de la Şcoala 3 din Focşani arată că din cei 130 de candidaţi care au predat lucrările au promovat 80, iar 50 au obţinut note mai mici de 8.00

Unul dintre candidaţi, educatoarea Dorina Cristina Lungu, a obţinut sigura notă de 10,00 din această sesiune. Cea mai mică notă este a unui profesor de limba engleză - 3,90. Printre cei care au promovat Definitivatul se numără soţia directorului Căminului de Bătrani de la Mărăşeşti, Any Mary Drăgan,care a obţinut la psihopedagogie specială nota 8,95, dar şi Luminiţa Balcu – 9,25, singura educatoare care anul trecut a luat titularizarea cu nota 10,00. Rezultatele tuturor candidaţilor la examenul de definitivat pot fi consultate pe site-ul ZDV într-un documet ataşat. Nemulţumiţii pot depune contestaţii în centrul de examen de la Şcoala 3 astăzi pană la ora 21,00 şi maine, 20 iulie, între orele 9,00 – 15,00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 24 iulie.





Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Carmen, acum 3540 zile, 3 ore, 8 minute, 36 secunde
Destul de bine!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.