Educație

DOCUMENTE ATASATE!!!!!Zeciştii de la Evaluarea Naţională, mai tari decat copiii VIP-urilor locale

Ziarul de Vrancea
27 iun 2014 10696 vizualizări
71,62% dintre elevii vranceni au obţinut medii mai mari de 5 la Evaluarea Naţională, iar 7 dintre aceştia au făcut lucrări perfecte u între ele şi o adolescentă de la Reghiu care a făcut zilnic naveta la şcoală în Focşani u o serie de oameni publici au avut emoţii pentru copiii lor, printre aceştia prefectul Cătălin Popescu, deputatul Angel Tîlvăr, primarul din Odobeşti, Daniel Nicolaş sau şeful de la Spital u şi nepotul lui Marian Oprişan a trecut prin emoţiile Evaluării, ca şi familiile Buscă şi Martiş u aseară au fost depuse contestaţiile, iar rezultatele finale se vor cunoaşte marţi u pe site-ul Ziarului de Vrancea puteţi vedea notele gimnaziştilor înainte de contestaţii

Rezultatele elevilor vranceni la examenul de Evaluare Naţională s-au lăsat aşteptate ieri mai bine de două ore, în pofida faptului că unităţile de învăţămant le preluaseră de la centrele de evaluare în jurul orei 12,00. Cum oficialii Ministerului Educaţiei nu şi-au dat acordul pentru afişarea lor decat după ora 14,00, absolvenţii de-a VIII-a au aşteptat mai bine de două ore în faţa avizierelor. Mediile în ansamblu sunt mai bune decat era de aşteptat avand în vedere faptul că mulţi elevi s-au plans de dificultatea subiectelor la matematică. Notele anul acesta par a fi unitare, între cele două discipline neexistand diferenţe foarte mari, cu mici excepţii. Statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea arată că au fost înscrişi 2.902 absolvenţi din care au fost prezenţi la Evaluarea Naţională 2.759. Dintre aceştia, 1.976, însemnand 71,62%, au obţinut medii mai mari de 5,00. Cele mai multe medii, 441, sunt situate între 8,00 şi 9,00, alte 420 între 7,00 şi 8,00, 413 între 6,00 şi 7,00, iar alte 408 între 5,00 şi 6,00. 287 dintre candidaţi, însemnand puţin peste 10%, au obţinut medii situate între 9,00 şi 9,99, iar 7 candidaţi au obţinut medii maxime. La polul opus, au fost 44 de medii situate între 1,00 şi 2,00, 134 medii între 2,00 şi 3,00, 243 medii între 3,00 şi 4,00 şi 362 medii între 4,00 şi 4,99. “Niciunul dintre candidaţi nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, transmit reprezentanţii IŞJ. Pe unităţi de învăţămant, opt au promovabilitate sută la sută: CSEI “Elena Doamna”, CNU, CNC, Şcoala “Alexandru Vlahuţă” Focşani, Şcolile Tulnici, Cîrligele, Bogheşti şi Nereju Mic. Cele mai mici procente de promovabilitate sunt la Şcolile Slobozia Bradului – 10%, Jitia – 22,22%, Băleşti –26,67%, Jariştea – 31,03%, Bordeasca Veche – 32%, Vîrteşcoiu – 36,84%. În ceea ce priveşte mediile per ansamblu, cel mai bine stă Colegiul Naţional “Unirea”, unde cea mai mică medie este 8,12, în timp ce la alte şcoli, mai ales din mediul rural, niciun elev nu a reuşit să atingă pragul notei 8,00. Medii foarte bunesunt şi la Colegiul Naţional “Cuza”, însă aici există o medie de puţin peste 6,00.

Navetă de…nota 10


Şapte elevi au reuşit lucrări perfecte, atat la limba romană cat şi la matematică. Aceştia sunt toţi de la şcoli din Focşani: patru sunt de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu”, doi de la Şcoala “Ştefan cel Mare” şi unul de la Colegiul “Unirea”. Printre aceştia şi Denisa Veronica Fusaru de la Şcoala “Ştefan cel Mare”. Face naveta de la Reghiu din clasa a II-a în fiecare zi, mergand cu autobuzul cate două ore dus-întors pană la şcoală. “Este greu, dar m-am obişnuit. Speram să iau note maxime. Nu eram foarte sigură, dar speram, aşa cum speră fiecare.


Denisa Fusaru, una dintre zecistele Evaluării Naţionale, împreună cu mama sa

Vreau să merg la Colegiul Unirea”, ne-a declarat aceasta, imediat după afişarea rezultatelor. “Ne aşteptam să obţină aceste note pentru că a muncit foarte mult. I-a fost foarte greu cu naveta dar a meritat. Pregătire nu a făcut decat în semestrul al II-lea al acestui an şcolar. Nu este foarte decisă pentru ce profil va opta, dar ştie liceul la care vrea să înveţe mai departe”, ne-a declarat mama acesteia, Daniela Fusaru, cu ochii în lacrimi de fericire. “Mi s-au părut uşoare spre medii subiectele. Orice copil care s-a pregătit responsabil şi a fost atent la citirea subiectelor putea să ia cu uşurinţă o notă mai mare de 9 la ambele materii. M-am orientat către profilul matematică-informatică de la Colegiul Naţional “Unirea””, ne-a declarat şi Mihai Cristian Cherecheşu, un alt zecist de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu”. Medii maxime au mai obţinut Bianca Elena Oprişan de la Şcoala “Ştefan cel Mare”, Teodora Claudia Olaru de la Colegiul “Unirea”, precum şi Ştefania Frunză, Diana Monica Nichitoiu, Andreea Nicoleta Palade de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu”. Ca şi ceilalţi zecişti, şi aceştia spun că subiectele au fost uşor de abordat. "După părerea mea subiectele au avut un nivel mediu.", ne-a declarat Diana Monica Nichitoiu.

“Mă aşteptam la mai multe medii de 10”

Directorii şcolilor în care elevii au obţinut medii maxime se declară mulţumiţi în general, dar mărturisesc că ... se aşteptau la mai mult. “Sunt bucuros pentru aceste rezultate, mai ales pentru copii, pentru că au muncit, iar prin rezultatele obţinute au confirmat. Personal mă aşteptam la mai multe medii de 10 pentru că am avut o serie foarte bună anul acesta, nouă dintre absolvenţii noştri terminand şcoala generală cu media maximă”, ne-a declarat directorul Şcolii “Duiliu Zamfirescu”, profesorul Petrică Moraru. 7 note maxime la matematică, 5 la limba romană şi 21 de medii peste 9,50 au fost anul acesta la Şcoala “Ştefan cel Mare”. “Sunt foarte bune rezultatele avand în vedere dificultatea subiectelor. Suntem mulţumiţi”, ne-a spus directorul unităţii, profesorul Maricel Ungureanu. La Colegiul Naţional “Unirea” rezultatele erau de aşteptat. “Mediile sunt puţin mai mici decat anul trecut. Subiectele nu au fost atat de grele, cel puţin la matematică, dar au necesitat multă atenţie. Rezultatele sunt normale la Unirea avand în vedere că elevii au fost selecţionaţi în clasa a V-a”, ne-a declarat directorul CNU, profesorul Cornel Noană.

Ce VIP-uri au avut emoţii

Evaluarea Naţională a fost una cu emoţii pentru unii politicieni, primari sau şefi de instituţii, ori alte persoane care ocupă funcţii importante în judeţ. Printre aceştia s-au aflat prefectul Cătălin Kanty Popescu, a cărui fiică, Ilinca Popescu, a obţinut media 9,50 ( 9,90 limba romană şi 9,10 matematică). Aceasta va rămane, cel mai probabil, la CNU, unde a terminat gimnaziul. Într-o discuţie cu reporterii noştri, prefectul se aştepta la această notă pentru Ilinca. Coleg de clasă cu fata prefectului a fost Florin Mohonea, fiul profesorului de matematică de la CNU, Marius Mohonea.


Unii şi-au imortalizat rezultatul într-o fotografie


Avizierele au fost luate cu asalt în momentul afişării rezultatelor


Fiica prefectului, Ilinca Popescu, a obţinut un rezultat ce o ajută să rămană la CNU


Fabio Oprişan, nepotul preşedintelui Consiliului Judeţean a obţinut nota 9,35 la evaluare

Florin Mohonea a terminat Evaluarea cu media 9,72 (9,45 romană şi 10,00 matematică). Directorul de la Statistică este unul dintre părinţii fericiţi, fiica acestuia, Diana Apostu-Croitoru, absolventă a CNC, a obţinut media 9,95 (10,00 la limba romană şi 9,90 la matematică). Mălina Bostan, fiica fostului viceprimar al Focşaniului, Liviu Bostan, a obţinut 8,95 la EN (9,10 limba romană şi 8,80 matematică), iar Ingrid Ioana Bejenaru, nepoata omului de afaceri Ion Martiş, a fost notată cu 9,30 la limba romană şi 9,35 la matematică, avand o medie de 9,32. Fiul deputatului PSD Angel Tîlvăr, Matei Radu Tîlvăr, absolvent al Şcolii “Ştefan cel Mare”, a obţinut media 9,80 (10 la limba romană şi 9,60 la matematică). Coleg cu fiul deputatului Angel Tîlvăr, nepotul preşedintelui CJ, Marian Oprişan, Fabio Oprişan a primit pentru rezolvarea subiectelor la cele două discipline 9,35 ( 9,05 limba romană şi 9,65 matematică). Tot la Şcoala “Ştefan cel Mare” a terminat şi Mara Buscă, fiica afaceristului Cătălin Buscă, media acesteia la Evaluare fiind de 8,82 (9,00 limba romană şi 8,65 matematică). Fiica procurorului Sanda Apostolescu de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea, Ioana Apostolescu, a bifat în dreptul său media 8,72 (8,60 limba romană şi 8,85 matematică). Tot la Şcoala “Ştefan cel Mare” fiica primarului oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş, Ramona Mihaela Nicolaş a obţinut o notă bună la limba romană - 9,50, dar mai mică la matematică - 6,75, ceea ce i-a tras în jos media: 8,12. Fiica directoarei Grădiniţei 1, Florina Cristina Drăstaru, absolventă a Şcolii “Duiliu Zamfirescu”, a obţinut o medie foarte bună: 9,70 (9,40 la limba romană şi 10 la matematică). La răndul său, fata directorului de la Teatru, Teodora Livia Francu, absolventă a Şcolii nr. 3, a obţinut media 8.50, în vreme ce fata cea mare a directorului de la Spitalul Mare, Mîndrila-Eftandopolos Hriseis Edmee, absolventă a Liceului Teoretic "D. Zamfirescu" Odobeşti, a obţinut medica 9.80.

Note de 9,80 contestate

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean se declară mulţumiţi de notele obţinute de elevii vranceni. “Îi felicit pe toţi copiii care au medii frumoase la Evaluarea Naţională şi în mod deosebit pe cei şapte care au medii de 10. Rezultatele sunt mult mai echilibrate la limba romană şi matematică, nu există dezechilibrul din alţi ani. Au fost concepute mult mai atent şi mai unitar subiectele”, consideră şefa IŞJ, profesoara Vasilica Zaharia. Aseară au fost depuse contestaţiile, care au fost transmise apoi în centrul de la Şcoala “Anghel Saligny” Focşani. Notele contestate au fost de toate categoriile, majoritatea însă fiind de mijloc. Au existat cereri de reevaluare a unor lucrări la matematică notate cu 9,80, aşa cum este un caz la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani. Contestaţiile vor fi rezolvate pană pe 30 iunie, urmand ca rezultatele finale să fie afişate pe 1 iulie. Calculele pentru admiterea la liceu au început deja de ieri, candidaţii, dar mai ales părinţii acestora făcand socoteli pe hartie pentru a afla ce şanse au copiii de a intra la liceul şi profilul dorite. Anul acesta admiterea la liceu contează în proporţie de 75% media de la Evaluarea Naţională şi numai 25% media anilor de gimnaziu. (Mihaela VLĂDESCU)

Felicitări celor care au trecut "hopul" Evaluării!

Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi consulta rezultatele obţinute de gimnaziştii vranceni înainte de contestaţii, precum şi statistica pe unităţi de învăţămant, în două documente ataşate acestui articol. Ziarul de Vrancea îi felicită pe toţi tinerii absolvenţi din judeţ care au reuşit să treacă peste acest examen important din viaţa lor. 

Document atașat!!! S-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională. Vezi ce notă ai luat!

Astăzi după-amiază au fost afişate rezultatele elevilor vranceni la examenul de Evaluare Naţională, statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea arătand că 1.976, adică 71,62% dintre candidaţii prezenţi au obţinut medii mai mari de 5,00.

2.902 absolvenţi de clasa a VIII-a au fost înscrişi la Evaluarea naţională, dintre aceştia susţinand examenul 2.759. Niciunul dintre candidaţi nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. În general mediile au fost mari, însă numai 7 au fost maxime. Candidaţii cu medii de 10 provin de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” – 4, Şcoala „Ştefan cel Mare”- 2 şi Cpolegiul Naţional „Unirea” Focşani – unul.  Nemulţumiţii pot depune contestaţii astăzi, la secretariatele centrelor de examen, în intervalul orar 16.00 – 20.00. După soluţionarea contestaţiilor, rezultatele finale de la Evaluarea Naţională se afişează pe data de 1.07.2014.  Pe portaul www.ziaruldevrancea.ro în cuprinsul documentelor afişate aveţi rezultatele înainte de contestaţii, precum şi statistica pe unităţi de învăţămant.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
evaluare fraudata, acum 3588 zile, 17 ore, 50 minute, 11 secunde
Ce performanta este familia presedintelui de Consiliu Judetean?! Ce profesori de tot rasul, atat cei ce predau la clasa cat si profesorii supravheghetori ai Examinarii Nationale. Acesta este pretul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.