Educație

„Homemade Cinema” îşi premiază caştigătorii

Raluca Manolache
24 apr 2014 1109 vizualizări
Toate premiile, în valoare de 3.300 de lei, sunt oferite de Club Rotary Varana u proiectul are drept scop promovarea artei cinematografice în randul tinerilor

Proiectul „Homemade Cinema”, organizat de Consiliul Local al Tinerilor şi Asociaţia „A-maze Me”, înfiinţată de cateva absolvente ale Liceului Pedagogic, în prezent studente în Bucureşti, se încheie astăzi, printr-o festivitate de premiere, ce va avea loc începand cu ora 17,00 la Cinema Balada. În cadrul acesteia vor fi proiectate atât filmele realizate de participanţi, cât şi producţii ale membrilor juriului. Realizatorii celui mai bun film vor primi cate o tabletă, iar restul participanţilor la proiect vor intra în posesia unor cărţi de specialitate. Toate premiile, care se ridică la valoarea de 3.300 de lei, sunt oferite de Club Rotary Varana Focşani. Proiectul „Homemade Cinema” a început în Săptămâna Altfel”, când 21 de liceeni au avut ocazia de a participa la o serie de ateliere de film, susţinute de profesionişti din domeniul cinematografiei, ca Paul Petrache - scenarii şi storytelling, Matei Lucaci-Grumberg - regie, Adi Tudose - imagine de film şi Alex Lungu - montaj şi sunet. După încheierea atelierelor de lucru liceeni au realizat primele lor filme, sub îndrumarea trainerilor de la Bucureşti, iar cel mai reuşit va fi premiat astăzi. „Încercăm să readucem la viaţă cinematografele din provincie. Ne-ar fi plăcut să ieşim cu prietenii la film în liceu, dar pe vremea când încă mai locuiam în Focşani, nu puteam decât să ne-adunăm cu toţii pe la vreun coleg care deţinea un videoproiector. Reinaugurarea Cinematografului Balada este o iniţiativă foarte bună, dar apetitul pentru arta cinematografică trebuie stimulat. Dorinţa de a merge la film nu se naşte din nimic. De aici am plecat când ne-am hotărât cum va arăta „Homemade Cinema”. Un lucru la care ne aşteptam şi suntem fericiţi că s-a întâmplat, este să descoperim adevărate talente în rândul participanţilor,” transmite Alexandra Scînteianu, una dintre membrele Asociaţiei „A-maze Me”, iniţiator al proiectului.

„Vrem să ajutăm tinerii să se descopere prin artă”

Atelier de lucru cu Paul Petrache, absolvent UNATC

Reprezentanţii CLT, care au desfăşurat astfel primul proiect ce vizează promovarea artei cinematografice în randul liceenilor, se declară mulţumiţi de interesul starnit de acest proiect în randul membrilor săi. „Ne bucurăm că tinerii din oraş au răspuns pozitiv la chemarea noastră spre cinematografie. Vrem să facem proiecte cât mai variate şi să ajutăm tinerii să se descopere prin artă. Focşaniul este un oraş plin de talente ce aşteaptă să fie descoperite. Cu ocazia aceasta, vreau să mulţumesc Clubului Rotary Varana Focşani care ne-a sprijinit în acest demers şi, prin această acţiune, sunt convins că juniorii cineaşti vor avea un imbold serios să se îndrepte către una dintre cele mai frumoase ramuri ale artei, filmul,” transmite primarul tinerilor, Octavian Pătrăşcanu. Tinerii focşăneni au fost susţinuţi în demersul lor de patru focşănence care au înfiinţat o asociaţie şi care activează în diverse domenii, acumuland  peste cinci ani de experienţă în educaţie non-formală prin context-oriented theatre şi artă participativă. Proiectul s-a bucurat şi de finanţare din partea Consiliul Local şi Primăriei Focşani. (M. VLĂDESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.