Educație

Înscrieri pentru Şcoala de bune maniere literare

Sorin Tudose
16 mar 2014 1546 vizualizări
Muzeul Literaturii Romane Iaşi organizează mai multe cursuri de instruire în literatură, jurnalism, teatru şi film

Muzeul Literaturii Române Iaşi dă startul la înscrierile pentru Şcoala de bune maniere literare, curs aflat la a doua ediţie. Cei ce doresc să facă parte din promoţia 2014 se pot înscrie până în data de 20 martie. Anul acesta aduce în faţa cursanţilor un orar interesant şi traineri de top din domenii diverse care le vor ascuţi simţul critic, artistic şi nu numai. Scriitorul Emil Brumaru va deschide porţile imaginaţiei şi va stimula exprimarea poetică la cursul de „Poezie”. Cei care doresc să afle de la criticul de teatru Oltiţa Cîntec de ce „teatrul nu e literatură” se pot înscrie la cursul „Text dramatic”. De asemenea, jurnalistul Viorel Ilişoi va face cunoscute subtilităţile stilului jurnalistic şi le va povesti cursanţilor „despre cum se scrie un reportaj dacă trebuie. Şi mai ales despre cum nu se scrie”. Florin Lăzărescu îşi va învăţa studenţii cum să scrie un scenariu de film, dincolo de aspectele teoretice, individual sau în echipă, şi cum să-l „vândă, având în vedere specificul concret al pieţei româneşti”. Taxa de participare la unul dintre cele 6 cursuri este de 250 lei pentru angajaţi sau 150 lei pentru elevi/studenţi. Nu există limită de vârstă, dar locurile sunt limitate. Pentru cei cărora situaţia financiară nu le permite această taxă, organizatorii au pregătit o surpriză: câte un loc gratuit la fiecare dintre secţiuni. Condiţia este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului. Pentru a se putea înscrie, viitorii elevi sunt rugaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa Muzeului Literaturii Române Iaşi (Iaşi, strada Vasile Pogor, nr. 4, 700110), specificând secţiunea pe care o doresc (poezie, proză, text dramatic, reportaj, scenariu de film, desene după poveşti). Cei care doresc să obţină un loc gratuit trebuie să adauge o creaţie proprie (text scris sau desen). Şcoala de bune maniere literare este un proiect dezvoltat de Muzeul Literaturii Române Iaşi în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” şi revista „Zona Literară”, iar coordonatorii sunt Dan Lungu şi Cătălin-Mihai Ştefan. Cursurile interactive, aplicate, temele alese şi trainerii profesionişti au primit aprecieri pozitive din partea cursanţilor primei ediţii. Mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina de facebook a mzeului (https://www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi) . (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.