Home | Educatie | VIDEO!!! “Ziarul de Vrancea” a premiat elevul vrancean cu cel mai mare punctaj la Concursul de Mate “Unirea”

VIDEO!!! “Ziarul de Vrancea” a premiat elevul vrancean cu cel mai mare punctaj la Concursul de Mate “Unirea”

Publicat de 2408 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Andra Mircea, caştigătoare a premiului I la clasa a VII-a şi a premiului oferit de “Ziarul de Vrancea” Andra Mircea, caştigătoare a premiului I la clasa a VII-a şi a premiului oferit de “Ziarul de Vrancea”

La Focşani au concurat unii dintre cei mai buni elevi din ţară la disciplina matematică u Andra Mircea, caştigătoarea premiului ZdV îşi doreşte o carieră universitară, posibil în cercetare

Cotidianul nostru a premiat, şi în acest an, elevul vrancean cu cel mai bun rezultat la Concursul Interjudeţean de Matematică “Unirea” 2014. Alături de organizatori încă de la prima ediţie, din anul 2001, “Ziarul de Vrancea” a încurajat în acest fel performanţa. A XIII-a ediţie a concursului a avut loc sambătă, 22 februarie, la Colegiul Naţional “Unirea” din Focşani, organizatorul principal.

Premiul I la clasa a VI-a a fost obţinut de elevii  CNU şi Şcolii “Duiliu Zamfirescu” , Vlad Bercovici şi Teodor Cazacu

Aproximativ 300 de elevi din mai multe judeţe au concurat din dorinţa de a dovedi că stăpanesc matematica, concursul organizat de colegiul focşănean fiind recunoscut în ţară pentru gradul ridicat de dificultate al subiectelor şi seriozitate. Principalii sponsori au fost Consiliul Local şi Primăria Focşani care au asigurat fondul de premiere cat şi costurile cu cazarea şi masa participanţilor. Pentru fiecare clasă, IV-X, au fost acordate premiile I, II şi III şi menţiuni. Cea mai aşteptată premiere a fost la clasa a IV-a, secţiune nouă a concursului, destinată în principal elevilor din Focşani, şi care s-a bucurat de un succes surprinzător. Astfel, premiul I la clasa a IV- a fost obţinut de Bogdan Andrei Stoica de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani. Acelaşi premiu l dar la clasa a V-a a fost obţinut de Andrei Laurenţiu Bornea de la Şcoala “Helikon” Călăraşi, iar la clasa a VI-a premiul I a fost caştigat de doi vranceni: uniristul Vlad Bercovici şi Teodor Cazacu de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani. Şi la clasa a VII-a premiul I a fost obţinut de doi  concurenţi: Andra Mircea – Colegiul Naţional “Unirea” Focşani şi Ioana Popa – Colegiul Naţional Iaşi. La clasa a VIII-a, premiul I a mers la Ciprian Prohozescu de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, la clasa a IX-a caştigător a fost Călin Spiridon de la Colegiul Naţional “Petru Rareş“ Piatra Neamţ, iar la clasa a X-a premiul I a fost caştigat de Ovidiu Avădanei de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi.
 

Rezultate bune, premii pe măsură
 

“Rezultatele au fost bune, iar premiile sunt destul de multe”, a precizat directorul Colegiului Naţiopnal “Unirea”, profesorul Cornel Noană, cel care a realizat premierea. Şi la ediţia 2014, “Ziarul de Vrancea” a premiat cel mai bun punctaj obţinut de elevii vranceni. Două sunt secţiunile caştigate de elevii vranceni, la clasele a VI-a şi a VII-a, însă cel mai bun punctaj a fost al Andrei Mircea, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Unirea” din Focşani. Aceasta a fost însoţită la festivitatea de premiere de tatăl său de la care, se pare, că a moştenit pasiunea pentru matematică. Pentru Andra Mircea rezultatul nu este unul întamplător, unirista fiind o prezenţă obişnuită pe podiumul concursurilor de matematică din ţară la varsta ei. “Rezolvad subiectele din anii anteriori, anul acesta nu mi s-au părut atat de dificile. La o singură problemă am întalnit greutăţi. Am venit motivată să obţin un premiu”, ne-a declarat Andra Mircea, după festivitatea de premiere. Aceasta ne-a mărturist că doreşte să devină om de ştiinţă sau profesor universitar, însă nu exclude şi alte variante. Unirista vrea să aplice în anii de liceu, fiind încurajată de părinţi, la o universitate recunoscută de peste hotare, însă ştie de pe acum că va profesa în ţara noastră. Lista completă a caştigătorilor Concursului Interjudeţean de Matematică “Unirea” poate fi consultată pe site-ul competiţiei: http://unireamat.lufo.ro/index.php/concurs/rezultate. (M. VLĂDESCU)
Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la premiere.

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
gelu 24-02-2014
tatal Andrei, Liviu Mircea, s-a nascut cu matematica in cap si se pare ca fata il mosteneste. Felicitari Andra!!!
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sfinții Ierarhi Marturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramureș; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
Calendar catolic: Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug

Maxima zilei: „Pentru orice rău există două leacuri: timpul şi tăcerea.” — Alexandre Dumas
    

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail