Home | Economic | Video!!!Liviu Jitea - implicat în firma care a ţepuit Loteria Romană

Video!!!Liviu Jitea - implicat în firma care a ţepuit Loteria Romană

Publicat de 5639 vizualizari 23 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Presa centrală susţine că Liviu Jitea a descoperit care sînt Presa centrală susţine că Liviu Jitea a descoperit care sînt

Jurnaliştii de la Antena 1 spun că omul de afaceri Liviu Jitea,pe care-l etichetează ca fiind “un controversat afacerist vrîncean, implicat în numeroase scandaluri şi falimente”, controlează firma care distribuia cartele pentru Loterie, printr-un offshore din Cipru u afacerea a fost pusă pe picioare cu ajutorul omului PDL din conducerea Loteriei u Liviu Jitea susţine însă că a fost doar acţionar minoritar şi şi-a vîndut acţiunile după o lună şi jumătate, înainte de încheierea contractului cu Loteria u omul de afaceri spune că vrea să ajungă cu bogăţia în Topul Forbes din America

20 de milioane de euro. Acesta este prejudiciul produs la Loteria Romană chiar de către conducerea instalată de PDL, potrivit acuzaţiilor aduse de Curtea de Conturi în urma unui control efectuat în urmă cu cîteva luni. Banii s-au pierdut prin contractele încheiate şi derulate în mod de dubios. Unul dintre acestea a avut ca obiect distribuirea de cartele telefonice prin intermediul unei firme din Focşani, SC Form Trade SRL, potrivit unui contract încheiat la sfîrşitul anului 2008. Ulterior, conducerea Loteriei a decis înlocuirea cartelelor Orange, Vodafone şi Cosmote cu cartele Pelegrin, după care a achitat toată suma prevăzută în contract, respectiv 25 milioane de lei, aproximativ 6 milioane de euro. În acest mod, s-au plătit anticipat cartelele, deşi contractul prevedea că acestea trebuiau achitate pe măsură ce erau distribuite şi vîndute la agenţiile Loto din ţară. Jurnaliştii de la Antena 1 susţin că firma din Focşani este controlată de omul de afaceri Liviu Jitea, prin intermediul unui offshore înregistrat în Cipriu. “Personajul din spatele firmei Form Trade este un controversat afacerist vrîncean, Liviu Jitea, implicat în numeroase scandaluri şi falimente. Ca să-şi piardă urma s-a ascuns în spatele unui offshore cipriot, iar adresa şi-a mutat-o într-un apartament de bloc”, susţin jurnaliştii din trustul Intact. Liviu Jitea a declarat în replică că acest lucru nu este adevărat şi că s-a retras din societate înainte de încheierea contractului cu Loteria Romană. “Am fost acţionar la această firmă, dar am renunţat la acţiuni înainte de încheierea contractului cu Loteria. Am fost acţionar minoritar, 1,5% - 2% din acţiuni, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri, care nu sînt din Vrancea. Nu am rămas în firmă pentru că erau foarte mulţi acţionari şi am plecat după o lună şi jumătate. Nici nu apucaseră să cumpere computere, hîrtie de scris”, a declarat Liviu Jitea.


Form Trade se ocupă cu comerţul


Patronul Vinexport SA Focşani spune că obiectul de activitatea al firmei Form Trade SRL erau activităţile de import – export din UE. În firmă au fost implicate atît persoane din ţară, cît şi din străinătate. Liviu Jitea spune că după ce numele său a fost menţionat în presa centrală s-a interesat de implicarea firmei în afacerile cu Loteria şi susţine că, din punctul său de vedere, nu a fost nici o problemă. Cu toate că jurnaliştii de la Antena 1 nu au găsit nimic la sediul Form Trade SRL, Liviu Jitea afirmă că firma are activitate. Societatea a fost înfiinţată în anul 2008, cu sediul în Focşani, iar după aceea s-a mutat în Bucureşti. Pe site-ul Ministerului Finanţelor nu apare nici o informaţie financiară despre activitatea firmei. Cert este că din toată afacerea păgubită a ieşit Loteria Romană, deoarece cartelele Pelegrin se vînd foarte greu, iar stocul nu a fost epuizat nici pînă acum. Din 2009, directorul general al Loteriei Romane este Gheorge Benea, susţinut de PDL Cluj, fiind considerat omul premierului Emil Boc. Contractul cu Form Trade a fost încheiat la finalul lui 2008, pe vremea cînd compania era condusă de Liliana Mincă, dar datele contractului s-au schimbat în 2009, dupa venirea în funcţie a lui Benea. Potrivit Wikileaks Romania, Benea a fost cel care a ordonat plata contractului în valoare de peste 25 milioane de lei, adică a platit anticipat cartelele telefonice greu vandabile. (Mihai BOICU)


Liviu Jitea: Mi-aş dori să apar în Forbes America


Omul de afaceri Liviu Jitea spune că nu-l interesează publicitatea, întrucît nu el este valoros, ci brandurile pe care le-a creat. Acesta nu a fost menţionat în Top 500 Forbes, în schimb în Top 300 Capital apare între cei mai bogaţi romani cu o avere de peste 100 de milioane de euro. Liviu Jitea nu a vrut să dezvăluie care din reviste a apreciat mai bine valoarea averii sale, spunînd că va face posibilul să nu mai apară în topurile acestora. „Îmi doresc un singur gen de publicitate, mi-aş dori să apar în Forbes, dar nu în topul din Romania, ci în cel din SUA. Atunci aş spune că am făcut ceva în viaţă”, a declarat Liviu Jitea. Cele opt firme în care este implicat omul de afaceri au avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de euro. Cele mai valoroase societăţi din portofoliu sînt producătorul de băuturi alcoolice Trust LF Trade şi producătorul de vinuri Vinexport. În ultimii ani, vinurile omului de afaceri au pătruns şi pe pieţele externe, China fiind cea mai importantă prin potenţialul pe care îl are. (M. B.)

Video-ştirea difuzată la emisiunea Observator a postului Tv Antena1

Subscribe to comments feed Comentarii (23 publicate)

avatar
suporter UNIREA FOCSANI 04-12-2011
Iar tara se duce de rapa,din cauza unor idioti ca tine,care stau toata ziua si.i critica pe altii,dar nu fac nimic in viata lor,sunt sigur ca esti un cretin,pe care il tin parintii din pensia lor,si la varsta asta.
avatar
suporter UNIREA FOCSANI 04-12-2011
Aici ai gresit papagalule,eu sunt de meserie economist,si stiu exact cum se construieste bugetul unei tari,bineinteles ca din banii aia,o parte se duc pt.ajutoare sociale,sa poata trai si retardati ca tine,care nu vor sa munceasca,si pierd vremea pe net toata ziua.
avatar
04-12-2011
Totul e in zadar si nu mai avem nici o sansa ca natia asta sa ajunga undeva din cauza coruptiei. Suntem un popor de tristi si ne multumim sa traim din sperante si cu increderea ca justitia divina va face dreptate candva.
avatar
03-12-2011
si pentru suporterul infocat, pentru campionul la spart seminte de la marea unirea cocalarilor, stai in banca ta si nu mai manca.......cu falcile pana la urechi, ca ni se face greata si n ai tu bani sa ne cumperi lamai, mediocru frustrat ce esti, pui de vipera si pupator de dosuri. nu va mai inghite pamantul asta de hapsani ce sunteti. du te ma si fa statui la hoti nu mai pierde vremea pe aici sau fa le niste portrete, poate primesti si tu ceva de craciun.
si stai linistit ca nu din trilioanele de euro lunar impozit la stat pe care zici ca le da stapanul tau , scavule , se duc la ajutor social. pune mana si mai citeste si tu niste carti si mai lasa netu ca si un copil de gradi stie sa dea un search pe goagle.
avatar
suporter UNIREA FOCSANI 03-12-2011
Unde era Vadim al Focsaniului,din pacate semeni cu el doar la nebunie,in rest,sunt sigur,ca esti doar,un ilustru necunoscut.,care toata ziua taie frunze la caini.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
avatar
03-12-2011
Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
avatar
03-12-2011
Unii

Unii trăiesc fără de rost,
Nu ştiu tainele lunii,
Stau singurei la adăpost,
Vă jur c-aşa sunt unii.

Unii nu ştiu a valora
Puterea rugăciunii,
Şi nu cunosc nici dragostea,
Vă jur c-aşa sunt unii.

Unii nu ştiu a învăţa,
Pierd timpul ca nebunii,
Să lase-n urma lor ceva,
Vă jur c-aşa sunt unii.

Unii nu cred în dragoste,
Şi cad pradă minciunii,
O văd precum o pacoste,
Vă jur c-aşa sunt unii.

Unii nu ştiu a fi umani
Sub semnu-nşelăciunii,
Ar omorî pentru doi bani,
Vă jur c-aşa sunt unii.

Unii se luptă pentru voi,
Şi dau viaţă minunii,
Prin poezie fac război,
Aşa se zbat azi unii.
avatar
03-12-2011
fara numar fara serie pt Jitea care vrea la fobes de hamerica se stie, lupii baaaaaaa
avatar
03-12-2011
buiaka!!! sa traim bine in Romanica si asta ne ocupa tot timpul si nervii
avatar
03-12-2011
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj.
avatar
suporter UNIREA FOCSANI 03-12-2011
Si ma faci pe mine mediocru bai cretinule?vezi ca el e cel mai mare contribuabil din Vrancea,tasteaza TRUST LF cretinule,da milioane de euro lunar impozit la stat,bani din care primesti si tu ajutor social,dobitocule.
avatar
suporter UNIREA FOCSANI 03-12-2011
De unde ai scos asta cu ciori?Eu am lucrat zece ani la ei pe vremea aia,si le cunosc f bine si familia,iar toate fabricile le.a cumparat la licitatie pe vremea aia,tu ii cunosti,sau vb sa te afli in treaba?nu mi.ai raspuns ce ai facut tu pt FOCSANI?Tu cu ce te ocupi de fapt?
avatar
02-12-2011
ar trebui linsati , dar caracatita e prea mare si are spatele prea bine acoperit . bai , suporter de ciori stai linistit caci ce a sponsorizat el e mai putin de 0,001% din cat a furat. si a furat si de la tine mediocrule!
bine ca avem in puscarii politisti pentru o spaga de 50 euro si profesori pentru 500 lei spaga la bac. iar nenorociti ca asta stau bine merci si se bucura de libertate. cu ce mama ma sii a reusit el dupa revolutie sa puna monopol pe Vrancea si sa cumpere atatea fabrici si sa si faca atatea firme. i o fi lasat vreo matusa mostenire, ori i a facut ma sa din ghicit. mama lor de borati .
sunt multi care au bani si i au facut cinstit in tara asta, si stau in umbra , dar imputitul asta are pretentia sa ajunga afara in topurile din strainatate, dupa cum e si zicala >prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul.
avatar
02-12-2011
pai se aduna niste maruntis si din laptele si cornul
avatar
02-12-2011
da, in top cu bani din H2O + ACID CITRIC + ZAHAR + OLECUTA DE VIN + AROMA = SI LICOAREA GATA.
FORBES HERE I COME ! BEAWARE OF THE MIGHTY RICH CROW
avatar
yyy 02-12-2011
să ajungă cu bogăţia în Topul Forbes din America??? muhaha , poate intr un top al japcarilor de pe la noi
avatar
leo 02-12-2011
tu vrei sa zici ca la noi in tara avem fotbal? am avut dar de mult baietas
avatar
suporter UNIREA FOCSANI 22-11-2011
Jitea a tinut echipa de fotbal,ani de zile la Focsani,ce echipa aveam atunci,tu ce ai facut pt Focsani,LEO?Probabil esti un frustrat,pe care nu.l angajeaza nimeni,din cauza incompetentei.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
avatar
leo 21-11-2011
in ce nu a fost implicata cioara asta? a furat de unde a putut si acum vrea sa ajunga in Topul Forbes din America
avatar
Ciprian 13-11-2011
Draga dan,recunosc ca ai dreptate,dar diferenta este ca eu stau de 23 ani in TOKYO,si tu stai de 23 ani in MINCIUNA,PROSTIE,CORUPTIE.
1 2 next total: 23 | afişare: 1 - 20

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail