Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Cel mai mare producător de medicamente generice din lume face concedieri masive

Ziarul de Vrancea
23 mar 2017 1361 vizualizări
Teva Pharmaceutical, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, intenţionează să desfiinţeze până la 6.000 de locuri de muncă, respectiv aproximativ 11% din numărul total al angajaţilor la nivel mondial, pentru a economisi circa 2 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei israeliene Calclist, transmite Bloomberg.

Calclist a relatat, fără să menţioneze sursa informaţiei, că Teva vrea să renunţe la 5.000-6.000 de angajaţii, în următorii câţiva ani. O reducere a personalului cu 5.000 de persoane ar genera economii de 2 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei. Un purtător de cuvânt al Teva a refuzat să comenteze. Producătorul de medicamente a concediat deja circa 100 de angajaţi în Israel şi alte câteva sute vor pleca în săptămânile următoare, a scris Calclist. Teva caută un nou director general care să redreseze compania, după datoriile acumulate în urma preluării de 40,5 miliarde de dolari a diviziei de medicamente generice a Allergan, scăderea preţurilor şi creşterea concurenţei. Directorul general Erez Vigodman a demisionat în februarie, iar acţiunile Teva tranzacţionate la bursa americană sunt aproape de un minim al ultimilor 10 ani. Concedierea unor angajaţi pe piaţa din Israel, unde Teva beneficiază de facilităţi fiscale, a avut în trecut un efect advers, fostul director general Jeremy Levin întâmpinând acum patru ani opoziţia politicienilor şi sindicatelor faţă de planurile de reducere a costurilor. ”Ne-am mai aflat într-o situaţie similară şi ne-am luptat. Dacă conducerea vrea să o facă din nou, vom colabora şi vom câştiga, aşa cum am mai făcut în bătălii anterioare”, a afirmat Eliran Kozlick, şeful comitetului muncitorilor de la Teva, pe Facebook. La sfârşitul anului trecut, Teva avea aproape 57.000 de angajaţi, potrivit raportului anual al companiei.

Volkswagen vrea să vândă obligaţiuni de 4 miliarde de euro

Volkswagen vrea să lanseze prima emisiune de obligaţiuni negarantate în euro de după scandalul emisiilor, în valoare de peste 4 miliarde de euro, pentru care oferă o primă generoasă pentru a se asigura de succesul operaţiunii, transmite Reuters. Emisiunea va include patru tipuri de obligaţiuni, fiecare în valoare de minimum 1 miliard de euro. VW promovează vânzarea unor obligaţiuni pe termen de doi ani cu o dobândă de 0,45 puncte peste dobânda Euribor pe termen de trei luni. Producătorul auto german mai vrea să vândă obligaţiuni cu scadenţa de patru ani, cu o dobândă de 0,6 puncte peste mid-swap, pe 6,5 ani şi o dobândă cu 0,95 puncte peste mid-swap şi pe termen de 10 ani şi o dobândă de 1,3 puncte peste mid-swap. ”Preţul iniţial pare decent, dar trebuie să fie”, a spus un investitor. Spreadul obligaţiunilor senior ale VW a crescut cu peste 2 puncte procentuale după izbucnirea scandalului emisiilor, în septembrie 2015, dar obligaţiunile şi-au revenit între timp, cu ajutorul Băncii Centrale Europene (BCE), care cumpără obligaţiuni corporative în cadrul programului de suplimentare a lichidităţilor.

Mercedes-Benz este reclamată în China

Producătorul auto chinez Chery Automobile a făcut o plângere împotriva Mercedes-Benz la autoritatea de reglementare a mărcilor din China, din cauza folosirii numelui EQ pentru o gamă de vehicule electrice, transmite Reuters. Un purtător de cuvânt al Chery a declarat joi că producătorul auto a făcut reclamaţie la Biroul pentru Mărci al Administraţiei de Stat pentru Industrie şi Comerţ, prin care speră că împiedice Mercedes să folosească numele EQ în China. Chery foloseşte numele eQ de doi ani, pentru două automobile electrice cu două uşi, a arătat reprezentantul companiei. Mercedes a prezentat anul trecut un vehicul concept pentru viitoarea gamă de vehicule electrice a companiei, afirmând că va construi primul automobile EQ la o fabrică din Germania până la sfârşitul acestui deceniu. Constructorul auto german a anunţat în 2016 că ar putea fabrica automobile EQ în China, dar nu a oferit o dată de lansare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.