Economic

Proiectul Legii salarizării unitare, discutat la Ministerul Muncii cu sindicaliştii

Ziarul de Vrancea
7 mar 2017 871 vizualizări
Proiectul Legii salarizării unitare este discutat, marţi, la Ministerul Muncii cu sindicaliştii din sănătate şi asistenţă socială, după ce luni au avut loc negocieri cu liderii sindicatelor din domeniul ordine şi siguranţă publică.

La discuţiile care au loc cu sindicaliştii din sănătate şi asistenţă socială participă ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi secretari de stat de la cele două ministere. Ministerul Muncii a început luni discuţiile cu partenerii sociali pe proiectul Legii salarizării unitare, primii care au fost la negocieri fiind sindicaliştii din domeniul ordine şi siguranţă puiblică, care au vorbit despre salarizarea angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne şi a personalului civil din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Negocierile au vizat atât proiecul noii Legii de salarizare unitară a personalului plătit din fonduri publice, cât şi modul de aplicare a HG 1/2017 privind salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că sindicaliştii sunt de acord cu principiile proiectului Legii salarizării unitare, dar trebuie găsite soluţii la solicitarea lor de aplicare a sporurilor la nivelul salariului minim actual, de 1.450 de lei, şi nu la cel de încadrare din 31 decembrie 2009. Coarnă a precizat că drepturile angajaţilor trebuie respectate, pentru că dacă îi pui să muncească 320 de ore şi îi plăteşti pentru 160 de ore, apar frustrările şi inechităţile salariale. Sindicaliştii SNPPC vor ca în formula de calcul a salariului de bază pentru personalul contractual să nu fie luat ca bază cuantumul sporului pentru vechime de care beneficia fiecare persoană la 31 decembrie 2009, ci să se completeze salariul de bază după comparaţia cu 1.450 de lei, valoarea actuală a salariului minim brut garantat în plată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.