Economic

Indemnizaţiile demnitarilor, legate în mod direct de performanţa economică

Ziarul de Vrancea
7 mar 2017 581 vizualizări
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la postul public de radio, cu privire la Legea salarizării unitare, că îşi doreşte ca indemnizaţiile înalţilor demnitari să fie legate de performanţa economiei şi să crească sau să scadă în funcţie de acest aspect, precizând că ”e o componentă importantă care leagă cei care conduc destinele ţării de performanţele economice şi acesta este unul din principiile salarizării unice”.

Prim-ministrul a arătat că scopul negocierilor purtate cu sindicatele pe marginea Legi salarizării unitare este cel al ”aşezării unei piramide corecte, astfel încât responsabilitatea pe care o au bugetarii să fie reflectată în nivelul de salarizare”. ”Trebuie să existe o piramidă corectă şi acesta este scopul salarizării unice. Corectă dintr-o perspectivă cât se poate de normală şi anume responsabilitatea pe care o au bugetarii să fie reflectată în ceea ce înseamnă nivelul de salarizare. Legea salarizării unice este în dezbatere publică, sunt întâlniri cu partenerii sociali în aceste zile. Eu sunt optimist că vom reuşi. Termenul limită, conform programului de guvernare, este sfârşitul trimestrului II, dar lucrurile au început - şi e normal pe o lege aşa de importantă - să fie discutate din timp, astfel încât aşezarea în acestă piramidă să fie una cât se poate de corectă şi care să reflecte ceea ce spuneam”, a declarat premierul Sorin Grindeanu. Şeful Executivului a afirmat că îşi doreşte ca salariile înalţilor demnitari trebuie să fie legate de performanţa economiei şi să nu fie sume fixe. ”Îmi doresc - şi acesta este şi spiritul acestei legi - ca cei care au, dincolo de salariu, acea parte de indemnizaţii pentru funcţiile de conducere, fie că vorbim de preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii Camerelor şi mergând în jos în piramidă, să fie legată în mod direct de performanţa economică a României, nu sume fixe (...) Salariul preşedintelui sau al prim-ministrului să fie de 4 sau 5 ori salariul mediu pe economie. Dacă economia creşte, tu având o responsabilitate, îţi creşte şi ţie venitul. Dacă scade, scade venitul. E o componentă la fel de importantă care leagă cei care conduc destinele ţării, a judeţului sau a oraşelor direct de performanţele economice şi acesta este unul din principiile salarizării unice”, a explicat premierul. Întrebat despre declaraţiile ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu referitoare la dublarea salariilor bugetarilor de până la 4.000 de lei, premierul a spus că acestea se vor regăsi la finalul perioadei anunţate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.