Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Holzindustrie Schweighofer, primeşte încă o lovitură dură

Ziarul de Vrancea
1 mar 2017 817 vizualizări
Retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Leroy Merlin nu mai cumpără, începând cu luna februarie a acestui an, produse din lemn provenite de la companii naţionale şi internaţionale care nu respectă standardele de sustenabilitate şi certificările FSC (Forest Stewardship Council) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification),

 a anunţat miercuri compania. Forest Stewardship Council (FSC) este o organizaţie non-profit care stabileşte standarde de bună practică pentru sectorul forestier, cu scopul de a promova exploatările silvice responsabile faţă de mediu şi comunităţile locale. Compania a anunţat că procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadă de maximum 3 luni, astfel încât românii să regăsească în scurt timp sortimentaţia diversificată cu care s-au obişnuit în magazinele Leroy Merlin. Departamentele de tâmplărie şi materiale de construcţii din cadrul Leroy Merlin România sunt deja în negocieri cu noi furnizori. “Doresc să îi asigur pe toţi partenerii noştri, de la angajaţi la colaboratori sau autorităţi, de întreaga noastră integritate în ceea ce priveşte activităţile noastre comerciale pe teritoriul fiecărei ţări în care ne desfăşurăm activitatea şi de asemenea, de respectarea cu stricteţe şi fără echivoc a legilor ce guvernează aici. Trebuie sa fim cu toţii de acord, că nu putem să construim un viitor mai bun pentru noi şi pentru copiii noştri fără respect reciproc în comunitate şi fără respect faţă de resursele naturale ale mediului înconjurător“ a declarat directorul general Leroy Merlin România, Frederic Lamy. Din luna ianuarie a acestui an, retailerul de bricolaj Hornbach a renunţat la contractul cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, deoarece compania vrea ca furnizorii săi “să respecte principiile silviculturii responsabile”. În prezent, în România, funcţionează 15 magazine Leroy Merlin. În toamna anului trecut, compania anunţa că vrea să deschidă cinci magazine în România în următorii trei ani şi că va urma să angajeze 200 de oameni în 2017.

Google lansează YouTube TV

Google a anunţat lansarea YouTube TV în Statele Unite, un serviciu de live streaming care include acces la peste 40 de posturi TV. YouTube TV va oferi acces la posturi precum ABC, CBS ESPN, NBS şi FOX şi odată cu acestea la seriale populare precum Empire, The Voice, The Big Bang Theory sau Scandal şi competiţii sportive importante precum NBA sau MLB. Abonaţii vor avea la dispoziţie un serviciu DVR online cu spaţiu nelimitat care le va permite să înregistreze şi să vadă oricând orice emisiuni sau transmisiuni sportive. Aplicaţia va merge pe desktop, tablete şi telefoane cu Android şi iOS. Aceasta va oferi suport pentru Chromecast, ca utilizatorii să poată viziona conţinutul favorit, live sau înregistrat, pe televizor. Abonaţii YouTube TV vor avea acces şi la conţinutul serviciului YouTube Red. Fiecare abonament va include 6 conturi, fiecare cu propriile preferinţe şi propriul serviciu DVR online cu spaţiu nelimitat. Din cauza modului în care au fost negociate drepturile de autor, nu toate platformele pe care va fi disponibil YouTube TV vor oferi acces la acelaşi conţinut. Spre exemplu, meciurile din NFL vor putea fi văzute pe PC şi televizor, dar nu şi pe telefoanele mobile, unde Verizon deţine drepturi exclusive pentru streaming. YouTube TV nu are o dată oficială de lansare dar se ştie că va costa 35 de dolari pe lună şi va disponibil doar în Statele Unite, cel puţin la început.

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în februarie cu 23 milioane euro

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României s-au redus în februarie cu 23 milioane euro, de la circa 34,52 miliarde euro la finele lunii ianuarie la aproximativ 34,5 miliarde euro, după ce au fost efectuate plăţi din contul Comisiei Europene, precum şi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice în valută, arată datele BNR. Rezervele valutare se situau la sfârşitul lunii ianuarie la 34,518 miliarde euro şi au ajuns la 28 februarie la 34,495 miliarde euro. În cursul lunii, au intrat 405 milioane de euro, provenind din rezerve minime în valută constituite de bănci precum şi din alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, în principal. Pe de altă parte, au fost înregistrate ieşiri de 428 milioane euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi plăţi din contul Comisiei Europene. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, a cărei valoare se situează la 3,94 miliarde euro, raportat la preţurile internaţionale. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au crescut la 38,435 miliarde euro, de la 38,251 miliarde euro după prima lună din an.

Dolarul creşte puternic, investitorii anticipând majorarea dobânzilor

Dolarul este în creştere, miercuri, în raport cu yenul şi euro, investitorii anticipând că Rezerva Federală (Fed) va majora dobânzile în martie, după ce au analizat discursul preşedintelui american Donald Trump în Congres şi au au constatat elemente noi, transmite MarketWatch. Faţă de yen, dolarul este în urcare cu 0,66%, la 113,56 yeni pe unitate. Euro scade cu 0,35%, la 1,0539 dolari pe unitate, comparativ cu 1,0575 dolari pe unitate marţi seara. Indicele WSJ al dolarului creşte cu 0,31%, la 91,5 puncte. Ultimul factor care contribuie la aprecierea dolarului este reprezentat de comentarii din partea unor oficiali ai Fed, că banca centrală va analiza cu atenţie dacă să crească dobânzile la şedinţa care va avea loc peste două săptămâni. Reacţia investitorilor la discursul lui Donald Trump a fost nesemnificativă. ”Cred că putem spune că nu a existat nimic nou în discursul preşedintelui, inclusiv în privinţa reducerii impozitelor pentru companii”,, a spus Takuya Kanda, analist la Gaitame.Com Research Institute.

Fiat Chrysler admite că este investigat în SUA

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anunţat marţi că a fost citat de către autorităţile federale şi statele din SUA, inclusiv de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) pentru supiciunea că emisiile unora dintre vehiculele sale diesel depăşesc normele admise, transmite Reuters. ”Compania a primit diverse întrebări, citaţii şi solicitări de informaţii din partea unor autorităţi guvernamentale, între care Departamentul de Justiţie, SEC şi procuraturile din mai multe state. Investigăm aceste probleme şi intenţionăm să colaborăm pentru a răspunde tuturor cererilor”, a anunţat FCA în raportul anual depus la SEC. O persoană apropiată situaţiei a declarat în această lună că Departamentul de Justiţie s-a implicat în această problemă de peste şase luni, după ce a fost sesizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului în iulie 2016. Implicarea SEC şi a procurorilor generali din mai multe state federale nu fusese dezvăluită anterior. FCA a anunţat în 12 ianuarie că Departamentul de Justiţie investighează cazul. În aceeaşi zi, directorul general al FCA, Sergio Marchionne, a respins toate acuzaţiile, afirmând că nu există ilegalităţi, iar compania nu a încercat niciodată să creeze un soft care să încalce regulile referitoare la emisii prin detectarea momentului în care un vehicul este testat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.