Economic

OSIM va finanţa brevetarea invenţiilor româneşti pe plan international

Ziarul de Vrancea
23 feb 2017 1103 vizualizări
Guvernul a adoptat ieri, la iniţiativa Ministerului Economiei, două măsuri pentru eficientizarea activitatii si consolidarea pozitiei Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pe plan intern si extern, dintre care una se referă la iniţierea unui program de susţinere financiară de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a brevetării invenţiilor româneşti pe plan internaţional.

”Prima măsură se referă la iniţierea unui program de susţinere financiară de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a brevetării invenţiilor româneşti pe plan internaţional, în scopul stimularii mediului de afaceri românesc pentru valorificarea potenţialul inovativ de care acesta dispune, prin accesarea pieţei Uniunii Europene, dezvoltarea afacerilor şi ca o consecinţă, creşterea investiţiilor alocate în inovare, reglementand, astfel, posibilitatea de sprijinire financiară, din veniturile OSIM, a activităţii de inovare a solicitanţilor români de brevet de invenţie, pentru brevetarea în străinătate a invenţiilor lor”, a informat joi Ministerul Economiei, într-un comunicat. Cea de-a doua măsură importantă se referă la aprobarea demersurilor privind depunerea candidaturii României pentru găzduirea unui birou regional al Oficiului Mondial de Proprietate Intelectuală (OMPI). Cele două iniţiative legislative sunt părţi componente ale pachetului de promovare a proprietăţii intelectuale româneşti, obiectiv fundamental al Programului de Guvernare. „Facem paşi importanţi pentru demararea unor acţiuni care crează premisele plasării României pe harta internaţională a inovării. Ne-am încadrat în termenele stabilite pentru a contribui semnificativ la creşeterea rolului şi vizibilităţii internationale a initiativelor Romaniei privind promovarea proprietăţii intelectuale”, a spus ministrul Alexandru Petrescu. Acţiunea este în acord cu prevederile referitoare la susţinerea investiţiilor intangibile, promovate de Comisia Europeană, în vederea creşterii competitivităţii industriale a statelor membre, a productivităţii şi a gradului de inovare în economie.“Obţinerea unor drepturi exclusive pe teritoriul Uniunii Europene sau altor state, în funcţie de domeniul de activitate, va stimula creşterea calităţii titlurilor de protecţie, dezvoltarea spiritului antreprenorial şi creşterea numărului de cereri de brevet”, se arăta în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.