Economic

Nouă din zece români consideră că mersul la cumpărături este o activitate plăcută

Ziarul de Vrancea
23 feb 2017 716 vizualizări
In România, 5 din 10 cumpărători îşi organizează cumpărăturile cu ajutorul unei liste

Circa 91% dintre români consideră mersul la cumpărături plăcut, în timp ce în Cehia, Slovacia şi Austria, doar şapte din zece persoane consideră shopping-ul o activitate plăcută, rearată un studiu de piaţă realizat de GfK, publicat ieri. Studiul mai arată că, în România, aproximativ 35% din cumpărători sunt sub presiunea timpului când îşi fac cumpărăturile zilnice. Acest lucru poate fi influenţat şi de o dezvoltare sub potenţial pentru comerţul modern de proximitate, comparativ cu Austria de exemplu. “Una dintre modalităţile convenabile de a face cumpărăturile mai uşoare este pregătirea unei liste de cumpărături pe care majoritatea oamenilor o au cu ei în magazin. Cumpărătorii bulgari o folosesc cel mai mult (aproape 7 din 10). În România, 5 din 10 cumpărători îşi organizează cumpărăturile cu ajutorul unei liste, dar numărul acestora scade de la un an la altul”, se arată în studiu. Cea mai mare parte dintre cumpărătorii români şi bulgari declară, de asemenea, că în achiziţiile de zi cu zi reuşesc să se încadreze în bugetul planificat. La polul opus, se află cumpărătorii din Cehia şi Austria. Deşi listele de cumpărături îşi pierd din importanţă, românii se aşteaptă să nu depăşească bugetul în magazin. În mod ideal, cumpărătorii români preferă să cumpere totul dintr-un singur magazin, dar căutarea unui preţ mai bun îi face sa viziteze mai multe magazine chiar dacă majoritatea consumatorilor declară că le place să meargă la shopping în magazine care au totul sub un singur acoperiş. În acelaşi timp, comportamentul lor de cumpărare şi luarea deciziilor sunt influenţate şi de preţ. În România, 72% dintre cumpărători sunt dispuşi să îşi facă achiziţiile din mai multe magazine dacă aceasta îi ajută să obţină un preţ mai mic sau oferte mai convenabile. „În concluzie, românii au aşteptări ridicate de la oferta de produse a magazinelor, încercând totodată să îşi optimizeze cumpărăturile. Partea bună este că românii încă mai găsesc plăcere în actul de cumpărare, ceea ce face mediul de business mai deschis şi oportunităţile mai uşor de concretizat”, se mai arată în studiu. GfK Panelul de gospodării are la bază informaţii obţinute prin monitorizarea continuă a consumului casnic din România, pentru toate categoriile de produse de larg consum, pe un eşantion de 3.000 gospodării, reprezentativ la nivel naţional. Persoana intervievată din cadrul gospodăriei a fost cea responsabilă cu majoritatea cumpărăturilor pentru familie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.