Home | Economic | Trudeau: UE şi Canada trebuie să conducă economia internaţională

Trudeau: UE şi Canada trebuie să conducă economia internaţională

Publicat de 129 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Trudeau: UE şi Canada trebuie să conducă economia internaţională

Trudeau a declarat ieri, în primul discurs al unui premier canadian în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, că întreaga lume a beneficiat de pe urma unei Uniuni Europene puternice şi că blocul comunitar împreună cu ţara sa trebuie să conducă economia internaţională într-o perioadă plină de provocări.

Trudeau a subliniat că blocul comunitar este un model fără precedent pentru cooperare paşnică. O voce europeană eficientă pe scena mondială nu este numai preferabilă, ci esenţială, a atras el atenţia. “Sunteţi un jucător vital pentru a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm împreună, în calitate de comunitate internaţională”, le-a spus el europarlamentarilor, la o zi după ce au sprijinit acordul de liber-schimb CETA. “Într-adevăr, întreaga lume are de câştigat de pe urma unei UE puternice”, a adăugat el în discursul rostit în franceză şi în engleză. Trudeau, care va vizita şi Germania, a atras atenţia că Ottawa şi UE împărtăşesc valori comune, precum democraţia, transparenţa, statul de drept, drepturile omului, integrarea şi diversitatea. “Ştim că, în această perioadă, trebuie să alegem să conducem economia internaţională, nu numai să ne supunem ei”, a subliniat el, adăugând că ambele părţi au arătat că apreciază comerţul şi convingerea că acesta poate aduce prosperitate cetăţenilor lor. “Dacă avem succes, CETA va deveni modelul pentru toate acordurile comerciale ambiţioase viitoare. Dacă nu, acesta ar putea fi ultimul (…). Acesta este un moment important pentru noi”, a avertizat el.


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 06.06
Soarele apune: 18.28

Calendar ortodox:  (†) Buna Vestire (Blagoveştenia)

Calendar catolic: † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas

Maxima zilei: „O ţară de oi merită un guvern de lupi.” — Edward R. Murrow

Curs valutar:
1 E a 4.5552
1$a 4.2149

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail