Economic

Comerţul dintre UE şi SUA a scăzut pentru prima oară din 2013

Ziarul de Vrancea
2 feb 2017 540 vizualizări
Comerţul dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite a scăzut anul trecut pentru prima oară din 2013, urmând tendinţa negativă de la nivel global, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică Eurostat, transmite Reuters.

Datele vin pe fondul blocării negocierilor pentru un acord de liber-schimb ambiţios între cele două părţi şi a apelurilor tot mai puternice pentru măsuri protecţioniste, în special din partea preşedintelui american Donald Trump. Exporturile de bunuri ale UE în Statele Unite au scăzut cu 2% în 2016, comparativ cu anul anterior. Importurile din SUA ale UE au scăzut la rândul lor cu 1%. Chiar dacă Statele Unite sunt în continuare principalul partener comercial al UE, reprezentând peste 20% din exporturile europene şi aproape 15% din importuri, scăderea de anul trecut a inversat tendinţa pozitivă a relaţiilor comerciale dintre cele două părţi. În ultimul deceniu, importurile UE şi SUA au scăzut numai de două ori, în 2009 şi 2013, în mare parte din cauza crizei financiare globale din 2007-2009 şi a crizei datoriilor din zona euro din 2010-2012. În mod similar, exporturile UE în SUA s-au redus în 2007-2009 şi 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.