Home | Economic | Exporturile de vin au crescut puternic anul trecut

Exporturile de vin au crescut puternic anul trecut

Publicat de 252 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Exporturile de vin au crescut puternic anul trecut

România a exportat în primele nouă luni ale anului trecut 9.926,7 tone de vinuri din struguri proaspeţi, în creştere cu aproape 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când exporturile au totalizat 8.145,6 tone, conform balanţei comerciale cu produse agroalimentare furnizate Agerpres de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Încasările au totalizat 15,013 milioane de euro, în primele nouă luni din 2016, fiind cu 35% mai mari faţă de sumele obţinute în aceeaşi perioadă din 2015, respectiv 11,126 milioane de euro. Pe de altă parte, importurile de vin au depăşit, în perioada menţionată, de 3,5 ori exporturile, totalizând 35.258,1 tone, fiind în creştere şi faţă de cantităţile provenite de pe pieţele externe în aceeaşi perioadă din 2015.

Producţia de vin din 2016 este estimată la 4 milioane de hectolitri, cu circa 11% mai mare decât 2015, cea mai mare creştere a producţiei, de 20%, fiind înregistrată în zona Moldovei, potrivit Patronatului Naţional al Viei şi Vinului. Românii consumă în prezent în jur de 22 — 25 de litri pe cap de locuitor, în scădere de la 27 de litri în anii trecuţi, din cauza reducerii puterii de cumpărare, vinurile albe de consum fiind preferate de români în procent de 60%.

 

 

 


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 7.36
Soarele apune: 17.11

Calendar creştin- ortodox: Sf. Tarasie, patriarhul Constantinopolului; Sf. Mc. Alexandru şi Ipatie (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză)

Calendar catolic: Sf. Cezar, medic

Maxima zilei: „Cel care nu ştie să asculte nu poate comanda”. - Anonim

Curs BNR:

1 Euro-  4,5169 lei
1 Dolar American (USD)- 4,2669 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail