Home | Economic | Eliminarea plafonării CAS şi CASS îi afectează pe angajaţii înalt calificaţi

Eliminarea plafonării CAS şi CASS îi afectează pe angajaţii înalt calificaţi

Publicat de 1203 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Eliminarea plafonării CAS şi CASS îi afectează pe angajaţii înalt calificaţi

Asociaţia Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), coordonată şi de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), avertizează că eliminarea plafonării la cinci salarii medii brute a bazei de calcul a contribuţiilor la bugetul public de pensii (CAS) şi la casa de sănătate (CASS) îi afectează în primul rând pe angajaţii înalt calificaţi din sectoarele cu valoare adăugată ridicată, precum IT, şi contravine programului guvernamental care promite întărirea clasei mijlocii, potrivit unui comunicat publicat ieri.

Toate salariile mai mari de cinci ori decât salariul mediu brut pe economie vor scădea începând cu 1 aprilie 2017, în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de către guvern. Potrivit Executivului, în această situaţie se află aproximativ 36.000 de salariaţi din România, iar veniturile în plus la buget vor depăşi suma de 1,9 miliarde lei.
Totuşi, această măsură îi afectează pe cei cu un nivel înalt de calificare, în special din industria IT. ”În fapt, această măsură excede şi chiar contravine programului guvernamental care promite întărirea clasei mijlocii, precum şi expunerii de motive a actului normativ”, se arată în comunicat. Reprezentanţii CDR mai consideră că procedura de convocare a Comisiei de Dialog Social nu arată intenţia unor consultări temeinice şi ignoră practic mediul de afaceri.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail