Home | Economic | Bulgaria a atras în 2016 mai mulţi turişti decat populaţia ţării

Bulgaria a atras în 2016 mai mulţi turişti decat populaţia ţării

Publicat de 275 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Bulgaria a atras în 2016 mai mulţi turişti decat populaţia ţării

Bulgaria a atras în 2016 un număr record de circa 8 milioane de turişti străini, mai mulţi decât populaţia ţării, potrivit datelor anunţate de ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Ea a declarat la televiziunea publică din Bulgaria că în fiecare lună a anului trecut a fost înregistrat un număr fără precedent al sosirilor de vizitatori străini. Până la 5,5 milioane de turişti străini au fost în Bulgaria în cele mai active patru luni ale sezonului de vacanţă din 2016, a adăugat ministrul. Numărul de 8 milioane de turişti confirmă estimările anterioare că vizitatorii străini au depăşit în ultimele 12 luni populaţia Bulgariei, care, potrivit celor mai recente stratistici, este de circa 7,1 milioane de persoane. Până la 400.000 de străini au petrecut Crăciunul şi Anul Nou în Bulgaria, a adăugat Angelkova, potrivit datelor care estimează o creştere a numărului de turişti în timpul iernii de 5%-7%.
Numărul bulgarilor care şi-au petrecut sărbătorile într-o staţiune de iarnă a fost de circa 200.000. Angelkova a plecat ieri în Rusia, pentru a discuta cu touroperatorii despre pachetele turistice oferite turiştilor ruşi.
Statul bulgar a beneficiat de tensiunile din ţări precum Turcia şi Tunisia, unii turişti preferând că evite riscurile unor vizite în zone de conflict.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail