Economic

Păncenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale pe anul 2017

Ziarul de Vrancea
6 ian 2017 1389 vizualizări
Primăria Panciu a deschis anul fiscal 2017

Primarul Iulian Nica anunţă faptul că, începând de marţi, 3 ianuarie 2017, păncenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale, întrucât Primăria Oraşului Panciu a deschis anul fiscal 2017. „Primăria Oraşului Panciu se numără printre primele instituţii similare din judeţul Vrancea care au deschis anul fiscal încă din prima zi de lucru din 2017. Astfel, începând cu data 3 ianuarie, contribuabilii pănceni, persoane fizice şi persoane juridice, pot să-şi achite impozitele şi taxele corespunzătoare anului fiscal 2017“, precizează primarul Iulian Nica.

Nu se majorează taxele în 2017

Biroul de presă al Primăriei Panciu a transmis că administraţia locală a hotărât să nu majoreze nici în 2017 taxele şi impozitele locale. În luna noiembrie a anului trecut, la iniţiativa primarului Iulian Nica, Consiliul Local Panciu a adoptat o hotărâre care prevede că nivelul obligaţiilor către bugetul local rămâne cel din 2016. Tot la propunerea primarului Iulian Nica, administraţia locală a mărit şi bonusul acordat contribuabililor care îşi achită în totalitate taxele şi impozitele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2017. „În 2017, contribuabilii care îşi achită în totalitate taxele şi impozitele până la data de 31 martie 2017, vor beneficia de un bonus de 10%, nu de 5%, cât era până acum. Prin această măsură vrem să încurajăm atât cetăţenii, cât şi agenţii economici să nu mai acumuleze debite şi penalităţi“, a explicat primarul Iulian Nica.

Cotă mai mică a impozitului pe clădiri nerezidenţiale

O altă măsură ce vine în sprijinul contribuabililor în anul fiscal 2017 prevede faptul că, pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, utilizate pentru activităţi economice, impozitul pe clădiri se va calcula prin aplicarea unei cote de 1,1% asupra valorii acestor clădiri. Cota este mai mică decât în anul precedent, când era calculată la 1,3% din valoarea clădirilor. Primarul Iulian Nica a declarat că, la sfârşitul anului 2016, gradul de colectare al taxelor şi impozitelor la nivelul oraşului Panciu a fost de peste 95%, fapt care demonstrează că păncenii sunt responsabili şi că înţeleg de ce este important să-şi achite la termenele prevăzte obligaţiile faţă de bugetul local. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.