Economic

Lactalis a înghiţit şI Covalact

Ziarul de Vrancea
16 dec 2016 932 vizualizări
Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale de succes, precum President, Parmalat, Galbani

Grupul francez Lactalis, care a preluat în acest an compania Albalact, a cumpărat şi producătorul român de lactate Covalact, au declaratii ieri pentru Profit.ro surse din piaţă. Acordul dintre Lactalis şi fondul privat de investiţii SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, care controlează Covalact, a fost semnat joi, 15 decembrie. Covalact este unul dintre marii jucători pe piaţa lactatelor din România, cu o cifră de afaceri de 199,5 milioane lei (44 milioane euro) în 2015, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 5,9 milioane lei. Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Francezii au încheiat în ianuarie un contract cu un grup de acţionari, care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact. Astfel, francezii au preluat acţiunile deţinute de Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) şi firma cipriotă RC2 Limited (25,45%). Raul Ciurtin deţine indirect acţiuni Albalact prin Crisware Holdings Limited şi Croniar Holdings Limited. Grupul Albalact deţine brandurile Albalact, Rarăul şi Zuzu. Compania cu sediul în judeţul Alba a avut în 2015 venituri totale de 449 milioane lei (99,4 milioane euro), un profit net de 13,3 milioane lei (3 milioane euro) şi peste 600 de angajaţi, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor. Albalact a fost anul trecut al doilea jucător de pe piaţa lactatelor din România, după Danone, în timp ce Covalact este unul dintre principalii săi concurenţi. Alţi competitori importanţi pe piaţă sunt FrieslandCampina, Olympus, Hochland şi Delaco. După mai mulţi ani de scăderi şi stagnări, piaţa lactatelor a început să crească din a doua jumătate a lui 2015, atingând nivelul de aproximativ 800 de milioane de euro, potrivit estimărilor jucătorilor din piaţă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.