Economic

Codul de Procedură Fiscală a fost din nou modificat

Mihai Boicu
13 dec 2016 1061 vizualizări
Direcţiile de finanţe vor soluţia doar creanţele fiscale pană la 1 milion de euro

Codul de Procedură Fiscală a fost modificat printr-o ordonanţă de urgenţă care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 6 decembrie. Printre prevederile care au intrat în vigoare se numără aceea potrivit căreia în cazul reactivării contribuabilului declarat inactiv a fost eliminată condiţia privind verificarea funcţionării la domiciliul fiscal declarat. Pentru reactivare trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: îşi îndeplineşte toate obligaţiile declarative prevăzute de lege, nu înregistrează obligaţii fiscale restante. O altă noutate este aceea că pe toată perioada suspendării executării silite pentru creanţele fiscale ce fac obiectul suspendării organul fiscal nu emite şi nu comunică decizii referitoare la obligaţiile fiscale accesorii. În Codul de Procedură Fiscală au fost introduse noi aliniate referitoare la documentele care atestă efectuarea plăţi şi au fost eliminate prevederile potrivit cărora vanzarea bunurilor sechestrate se face numai către persoane fizice sau juridice care nu au obligaţii restante. Structurile specializate de soluţionare a contestaţiilor din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice în a căror rază teritorială îşi au domiciliul fiscal contestatarii au competenţa de soluţionare a contestaţiilor pentru creanţe fiscale de pană la un million lei, faţă de 5 milioane de lei.  ”Direcţia generală de soluţionare a contestaţiilor din cadrul A.N.A.F. este competentă pentru soluţionarea contestaţiilor care au ca obiect:

a) creanţe fiscale în cuantum de 1 milion lei sau mai mare;

b) măsura de diminuare a pierderii fiscale în cuantum de 1 milion lei sau mai mare;

c) creanţe fiscale şi măsura de diminuare a pierderii fiscale indiferent de cuantum, precum şi decizia de reverificare, în cazul contestaţiilor formulate de contribuabili împotriva actelor emise de organele fiscale din aparatul central al A.N.A.F.;

d) creanţele fiscale accesorii, indiferent de cuantum, aferente creanţelor fiscale principale stabilite prin decizii de impunere/acte administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere contestate şi pentru care competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Direcţiei generale de soluţionare a contestaţiilor din cadrul A.N.A.F.”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vrancea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.