Economic

Un membru al CSM o critică pe şefa DNA: "Goană pentru apreciere"

Ziarul de Vrancea
30 sep 2016 847 vizualizări
Judecătorul îi solicită Codruţei Kovesi să ceară examinerea lucrării sale de doctorat de către comisia specializată a Ministerului Educaţiei n

Judecătorul Horatius Dumbravă, membru CSM, spune că se aştepta ca, în urma scandalului de plagiat, şefa DNA Codruţa Kovesi să fi cerut o expertiză din partea organismului abilitat şi nu doar să dea "un comunicat defensiv, lung, ceţos şi fără culoare". Dumbravă spune că prin acuzaţiile de plagiat aduse lui Kovesi lupta anticorupţie "a primit o lovitură puternică în plex", el remarcând că autorii acestor acuzaţii  sunt "personaje care, la rândul lor, sunt acuzate, ei sau apropiaţii lor, de săvârşirea unor infracţiuni grave". El a precizat că "doamna Kovesi ar trebui să conştientizeze că se joacă o miză extrem de importantă pentru români: că, măcar, o instituţie funcţionează în interesul românilor şi României".  "Mă aşteptam ca doamna Kovesi să fi cerut o expertiză (acum, când actualul ministru al Educaţiei dă dovadă de consecvenţă în ce priveşte sancţionarea plagiatului în mediul universitar) din partea organismului abilitat şi nu doar să dea un comunicat defensiv, lung, ceţos, fără culoare. Dacă nu a greşit, domnia sa, ca şi instituţia pe care o conduce, va ieşi întărită", a mai spus Dumbravă.
El a adăugat că goana lui Kovesi după aprecierea publică poate prejudicia munca celor implicaţi în efortuile anticorupţie. "Or, constat, cu tristeţe, că această goană a doamnei Kovesi pentru apreciere publică poate aduce prejudicii enorme muncii acelor judecători şi procurori care lucrează efectiv pe cauzele cu care sunt investiţi. Aceştia din urmă sunt primele victime. Iar următoarele suntem noi toţi, mulţi dintre noi cu credinţa naivă că România poate fi salvată din gheara ticăloşiei", a conchis Dumbravă în postarea sa.

Suprimată fizic?

Pe de altă parte, Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, la Europa FM, că nu a fost, nu este şi nici nu va fi prietenă cu "inculpatul Sebastian Ghiţă". Declaraţiile acesteia au loc după ce Ghiţă a susţinut că a participat la falsificarea raportului care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat pentru că la acea vreme avea "o relaţie foarte apropiată" cu Kovesi, "fiind practic prieteni".
În cadrul aceluiaşi interviu, a avut loc un dialog surprinzător între şefa DNA şi ziaristul Cristian Tudor Popescu. Ultimul a întrebat-o pe Kovesi dacă s-a gandit vreodată de cand e sefa DNA la "posibilitatea suprimării fizice". Kovesi a răspuns tranşant "Nu", iar CT Popescu a revenit, spunand "Eu da!".
Kovesi a vorbit în interviu despre presiunile facute asupra DNA în ultima perioadă, spunand "Suntem sub asalt".

Băsescu: Kovesi este acum cea mai bună soluţie pentru DNA

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine, pe Facebook, că la acest moment Laura Codruţa Kovesi este cea mai bună soluţie pentru DNA, precizând că ”din păcate aceasta a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă”. ”În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate, Kovesi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Kovesi?”,  a scris Traian Băsescu, pe Facebook, întrebat de un cititor pe cine ar vedea în locul lui Kovesi la conducerea DNA.



A


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.