Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Sensiblu are aprobare pentru preluarea farmaciilor Polisano

Ziarul de Vrancea
27 sep 2016 869 vizualizări
Consiliul Concurenţei şi-a dat avizul pentru preluarea lanţului de 78 de farmacii Polisano de către Sensiblu, constatand că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative pentru concurenţa de pe piaţa locală.

“Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romanească sau pe o parte substanţială a acesteia”, a anunţat marţi autoritatea. Sensiblu face parte din Grupul A&D Pharma Holdings N.V., comercializand produse farmaceutice şi parafarmaceutice în farmacii. Reţeaua de farmacii Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, este pe locul doi pe piaţa romanească după reţeaua Catena, parte a grupului Fildas, deţinut de Anca Vlad. Sibpharmamed, membră a grupului Polisano, are ca principal obiect de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate”. Remus Borza, cel care conduce grupul Polisano din Sibiu, a menţionat în vară că valoarea tranzacţiei este de două cifre, “pană în 20 de milioane de euro“. Cele 78 de farmacii achiziţionate sunt localizate în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Braşov, Bucureşti,  Buzău, Buziaş, Caransebeş, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Dorohoi, Focşani, Galaţi, Gheorgheni, Hunedoara, Iaşi, Ineu, Mediaş, Mureş, Oradea, Orăştie, Petroşani, Piatra Neamţ, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Sebeş, Sibiu, Slatina, Targovişte, Targu Mureş, Timişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan şi Zalău.

„Insolvenţa este o pătură prea mică pentru a acoperi toţi creditorii„

Procedura de insolvenţă nu poate acoperi în mod real cererile tuturor creditorilor, astfel că vor rămane mereu creditori nesatisfăcuţi, a declarat marţi preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), Simona Miloş, la conferinţa "FINANţAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENţă. Ce soluţii sunt disponibile pentru redresarea companiilor în insolvenţă?”, organizată de agenţia de presă News.ro, cu sprijinul INPPI, CITR şi Zamfirescu Racoti & Partners. Miloş apreciază că procedura insolvenţei nu poate acoperi în mod real toate cererile creditorilor, iar scopul ei principal este stabilirea unui echilibru în cazul unei situaţii financiare dificile, astfel că toţi creditorii trebuie trataţi în mod egal. ”Insolvenţa este o patură prea mică pentru a acoperi toţi creditorii. Trebuie o lege care să trateze corect toţi creditorii, piroritizarea lor nu ar trebui permisă”, a declarat Miloş. Reorganizarea are ca scop principal salvarea companiei şi păstrarea locurilor de muncă, în condiţiile în care una dintre întrebările principale este legată de modul în care a fost posibil ca o firmă să ajungă într-o astfel de situaţie. Totodată, se observă o scădere a numărului dosarelor de insolvenţă în acest an, dar şi o creştere a firmelor mari care intră în insolvenţă, a atras atenţia, la conferinţa News.ro partenerul senior în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners şi Co-Managing Partner în cadrul ZRP Insolvency Stan Tîrnoveanu. ”Numărul firmelor mari care intră în insolvenţă a crescut. Există un fenomen de supraîndatorare pentru că nu există suficient capital”, a subliniat Tîrnoveanu. El a atras atenţia asupra unui procent relativ ridicat, 1,28%, de dosare de insolvenţă sub incidenţa dispoziţiilor din Codul Penal. Astfel, din totalul de 29.365 de dosare, circa 377 de dosare se afla sub această incidenţă.

Walt Disney evaluează o posibilă ofertă de preluare a Twitter

Walt Disney lucrează cu un consultant pentru evaluarea unei posibile oferte de preluare a Twitter, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. După ce a primit expresii de interes pentru discutarea unui acord, Twitter a declanşat procesul de evaluare a unei posibile vanzări. Salesforce.com analizează la randul ei o ofertă şi colaborează cu Bank of America, potrivit unor alte surse. Reprezentanţii Twitter şi Disney au refuzat să comenteze. În ultimele cateva luni au circulat zvonuri despre posibilitatea ca Twitter să fie vandută, iar săptămana trecută au apărut informaţii despre interesul Salesforce, avand în vedere declinul acţiunilor operatorului reţelei de socializare şi dificultăţile acestuia de atragere de noi utilizatori şi a veniturilor din publicitate. Disney, proprietarul ABC şi al ESPN, ar obţine prin preluarea Twitter o nouă reţea de divertisment, sport şi ştiri. Directorul general al Twitter este membru al board-ului Disney.

Samsung a înlocuit 60% din telefoanele Galaxy Note 7

Samsung Electronics a înlocuit peste 60% din telefoanele Galaxy Note 7 rechemate în Coreea de Sud şi Statele Unite, a anunţat ieri cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, transmite Reuters. Compania s-a concentrat pe înlocuirea cat mai rapidă şi eficientă a telefoanelor defecte şi a reiterat ca proprietarii terlefoanelor incluse în campania de rechemare să le închidă şi să le predea. Samsung a anunţat pe 2 septembrie o campanie de rechemare la nivel mondial a cel puţin 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7, pe 10 pieţe, din cauza riscului ca unele baterii, defecte, să ia foc.













































































       



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.