Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Pokemon Go a pierdut o treime din utilizatori

Ziarul de Vrancea
24 aug 2016 939 vizualizări
Jocul-fenomen Pokemon Go pare să fi intrat pe o pantă descendentă, chiar una aproape la fel de abruptă cum a fost creşterea. De departe cel mai mare succes de anul acesta al unei aplicaţii sau joc de smartphone, Pokemon Go a uimit prin ascensiunea sa rapidă şi reprezintă în prezent obiect de studiu pentru specialiştii din acest domeniu.

Cum era firesc, a venit şi momentul la care curba de viaţă a produsului se înscrie pe o pantă descendentă. Se pare, însă, că în cazul Pokemon Go descreşterea este o oglindă a creşterii. Conform datelor publicate de firma de analiză Apptopia, în ultima lună Pokemon Go s-a înscris pe o pantă abruptă care i-a adus o pierdere de aproximativ o treime din numărul de utilizatori activi zilnic. Jumătatea lunii iulie a reprezentat varful pentru Pokemon Go, care înregistra la acea dată 45 de milioane de oameni care deschideau jocul zilnic. O lună mai tarziu, la jumătatea lui august, doar 30 de milioane de oameni mai joacă Pokemon Go în fiecare zi. Deşi este o scădere clară, lucrurile nu stau chiar atat de rău din punctul de vedere al măsurătorilor pentru Pokemon Go. şi asta pentru că analiza performanţei se face în metrică lunară, iar scăderea numărului de utilizatori activi lunari, cand va fi făcută publică, nu va fi în niciun caz la fel de accentuată. În altă ordine de idei, în ciuda scăderii pronunţate, Pokemon Go îşi arată limitele, dar este departe a fi considerat un capitol încheiat. Şi engagement-ul în cadrul jocului urmează linia trasată de numărul de utilizatori. Scăderea a început la mijlocul lunii iulie, cu o revenire la începutul lui august (cand producătorul Niantic a lansat al doilea update) urmată de o nouă descreştere. Comparativ cu restul jocurilor şi aplicaţiilor de smartphone, Pokemon Go rămane în continuare cel mai popular produs, nemişcat fiind de pe primul loc în topul jocurilor gratuite din Google Play Store.

Google schimbă modul de actualizare a Android-ului

Google a anunţat că va schimba modul în care va livra update-urile menite să îmbunătăţească versiunile majore de Android. Compania americană a publicat un post pe blog prin care anunţă că, odată cu noul Nougat, va schimba sistemul de actualizare a Android-ului. Astfel, îmbunătăţirile pentru Android 7.0 Nougat vor fi lansate regulat, cate unul în fiecare trimestru. Pană acum actualizările de Android aveau un program haotic de lansare. Fiecare versiune nouă de Android era reparată şi îmbunătăţită printr-un număr variabil de actualizări care erau lansate imediat ce se finaliza lucrul la ele. Google urmăreşte ca prin această schimbare să pună ordine în felul în care este actualizat Android-ul. Un plan regulat şi previzibil de update-uri ar ajuta, teoretic, şi producătorii de smartphone-uri cu Android în livrarea către utilizatori a update-urilor venite de la Google. Planul cu patru update-uri trimestriale nu va elimina versiunea nouă majoră lansată în fiecare an. Cele patru actualizări vor avea rolul de elimina problemele şi de a cosmetiza unele aspecte care nu arată sau funcţionează cum ar trebui. Înainte de publicarea update-urilor trimestriale, acestea vor fi lansate pe canalul dezvoltatorilor, care vor putea testa actualizările şi realiza eventualele modificări necesare aplicaţiilor proprii. Primul update trimestrial în versiune de test va fi lansat chiar în luna septembrie, urmand ca ulterior actualizarea să fie trimisă către producători. Din păcate pentru utilizatori, această nouă strategie nu înseamnă că vor primi update-uri mai rapid şi pe o perioadă mai îndelungată. În continuare, disponibilitatea actualizărilor este la cheremul producătorilor, iar la întarzierile de livrare contribuie şi operatorii. Cu excepţia seriei Nexus. Actualizările de Android sunt o loterie. Nimeni nu ştie în momentul în care cumpără un smartphone pe ce durată şi cu cate luni întarziere urmează să primească noile versiuni de Android. În cel mai bun caz, flagship-urile primesc update-uri, cu întarzierile de rigoare, pe o durată de doi ani. Sunt însă mulţi producători, în special pe segmentul low-end, care nu furnizează niciun update.

Tesla a prezentat cel mai rapid automobil de serie din lume

Automobilul Model S al Tesla era deja cel mai rapid sedan cu patru uşi din lume, dar preşedintele Tesla, Elon Musk, a prezentat marţi o nouă baterie de 100 de KWh pentru versiunile dual-motor cu tracţiune integrală ale Model S şi Model X, care permite accelerarea de la zero la 60 de mile pe oră (96 kilometri pe oră) în numai 2,5 secunde, relatează Bloomberg. Este pentru prima oară cand un automobil cu un preţ de sub 200.000 de dolari poate accelera atat de rapid. Upgradarea transformă totodată Model S în primul sedan integral electric cu o autonomie de peste 300 de mile pe oră (480 kilometri pe oră). Numai cateva modele pot concura cu aceste performanţe, între care LaFerrari şi Porsche 918 Spyder. Acestea sunt însă supermaşini, care costă 1,4 milioane de dolari, respectiv 845.000 de dolari. ”Pentru prima oară cea mai rapidă maşină din lume este electrică. În viitor, oamenii vor privi maşinile pe benzină aşa cum privesc acum motoarele cu abur”, a spus Musk. Mai impresionante sunt modificările aduse SUV-ului Model X. Vehiculul are şapte locuri, două portbagaje şi poate atinge 60 de mile pe oră (96 kilometri pe oră) în 2,9 secunde, fiind mai rapid ca un Lamborghini. Preţul noului P100D Model X porneşte de la 135.500 de dolari.


Creşterea economiei Germaniei a încetinit

Creşterea economiei Germaniei a încetinit în trimestrul al doilea la 0,4% comparativ cu primele trei luni ale anului, respectiv la un ritm anualizat de 1,7%, trasă în jos de investiţiile mai mici, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul Federal de Statistică, relatează MarketWatch. În primul trimestru, economia germană a avansat cu 0,7% faţă de trimestrul precedent, datorită temeraturilor ridicate care au favorizat activităţile de construcţii. Datele sunt conforme cu estimarea preliminară a Biroului Federal de Statistică. Analiştii din sectorul privat anticipează că cea mai mare economie a Europei va înregistra în semestrul al doilea o creştere constantă dar moderată, pe fondul impactului votului britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană, care amplifică incertitudinile legate de perspectiva exporturilor şi a investiţiilor. Statisticile arată că economia a fost susţinută în trimestrul al doilea de comerţul exterior şi consum, dar franată de scăderea investiţiilor.

AstraZeneca vinde afacerile cu antibiotice grupului Pfizer

AstraZeneca a convenit vanzarea unei părţi din afacerile cu antibiotice grupului Pfizer, pentru pană la 1,57 miliarde de dolari plus redevenţe, relatează MarketWatch. Potrivit acordului, Pfizer va plăti AstraZeneca un avans de 550 de milioane de dolari, plus o sumă de 175 de milioane de dolari în ianuarie 2019. Atunci, în funcţie de progresul şi succesul comercial al medicamentelor preluate, grupul farmaceutic american va mai plăti 850 de milioane de dolari plus redevenţe. Acordul include trei antibiotice deja aprobate şi alte două medicamente aflate în fază de testare clinică. Achiziţia va permite Pfizer să comercializeze medicamentele respective pe majoritatea pieţelor din afara Statelor Unite şi Canadei. Allergan deţine drepturi în SUA pentru patru dintre medicamentele respective. Pentru al cincilea medicament, Merem, Pfizer va obţine drepturi în America de Nord. Tranzacţia nu implică portofoliul AstraZeneca de medicamente biologice anti-infecţioase sau divizia separată anul trecut pentru a se concentra pe dezvoltarea de anticibiotice aflate în fază incipientă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.