Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Ford recheamă circa 830.000 de vehicule pentru înlocuirea încuietorilor

Ziarul de Vrancea
4 aug 2016 1135 vizualizări
Ford Motor va rechema aproximativ 830.000 de vehicule, majoritatea în Statele Unite, pentru înlocuirea încuietorilor uşilor laterale, care se pot deschide în timpul mersului, punand în pericol pasagerii, relatează MarketWatch. Circa 767.000 dintre vehiculele incluse în campanie sunt în Statele Unite

Potrivit Ford, o persoană a fost rănită şi a fost raportat un accident, din cauza acestui defect. Rechemarea include vehiculele Ford C-Max din 2013-2015, Ford Escape din 2013-2015, Ford Focus din 2014-2015, Lincoln MKC din 2015, Ford Mustang din 2015 şi Ford Transit Connect din 2014-2016. Campania de rechemări va costa compania circa 270 de milioane de dolari, sumă care va fi înregistrată în trimestrul al treilea. Potrivit Ford, o componentă a încuietorii se poate rupe, existand riscul ca uşa să se deschidă în timpul deplasării vehiculului.

Vienna Insurance Group a preluat AXA Romania

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care deţine trei companii de asigurări în Romania şi este liderul pieţei, a semnat un acord de preluare a AXA Life Insurance, filiala din Romania a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă, a anunţat joi compania. Aceasta a fost cea de-a treia tentativă a grupului AXA de a-şi vinde divizia de asigurări de viaţă din Romania.  VIG a preluat afacerea AXA prin două dintre subsidiarele sale din Romania - BCR Asigurări de Viaţă şi Omniasig. VIG deţine în Romania companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, astfel că divizia AXA ar fi a patra companie din portofoliu de pe piaţa romanească. VIG este liderul pieţei de asigurări din Romania, cu o cotă de piaţă de aprope 20%. Pentru a putea fi finalizată, tranzacţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor romane, în special din partea Autorităţii de Supraveghere FInanciară (ASF). Tranzacţia vine pe fondul unui avans al pieţei de asigurări de viaţă din Romania. “Piaţa asigurărilor de viaţă din Romania a crescut cu 11% în 2015. şi BCR Asigurări de Viaţă, companie din grupul VIG şi al doilea mare jucător pe piaţa asigurărilor de viaţă din Romania, cu o cotă de piaţă de 14,4%, a înregistrat o creştere semnificativă anul trecut”, a declarat directorul general al VIG, Elisabeth Stadler. AXA a încercat să vandă divizia de asigurări de viaţă în 2013 către Astra Asigurări. La cateva luni după semnarea acestui acord, în februarie 2014, a fost deschisă procedura de administrare specială în cazul Astra Asigurări, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins tranzacţia. În 2014, AXA a semnat un nou acord de vanzare a diviziei de asigurări de viaţă cu societatea de administrare a investiţiilor SAI Certinvest şi cu societatea de investiţii financiare SIF Transilvania.  În vara anului trecut, ASF a respins preluarea companiei de asigurări Axa Life Insurance de către SAI Certinvest, motivand decizia prin neîndeplinea unor condiţii privind soliditatea financiară. Ieşirea AXA de pe piaţa asigurărilor de viaţă din Romania vine pe fondul slabei dezvoltări a pieţei, cu mult sub estimări. O analiză realizată în 2014 de către Consiliul Concurenţei arată că piaţa asigurărilor de viaţă din Romania are un nivel redus de dezvoltare, iar veniturile din prime subscrise şi ponderea în produsul intern brut (PIB) sunt în scădere.

Primele 30 de agenţii de turism din Romania învart 500 milioane euro

Vanzările cumulate ale primelor 30 de agenţii de turism din Romania sunt de 2,34 miliarde lei (500 milioane de euro), dintr-o piaţă totală a pachetelor de vacanţă şi călătorie estimată la circa 1 miliard de euro pe an. Potrivit unui top realizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cele mai mari agenţii de turism sunt Christian Tour, Happy Tour, Paravion, Paralela 45 şi Vola.ro. Astfel, agenţia Christian Tour, controlată de fraţii Cristian şi Marius Pandel, este cea mai mare agenţie de turism din Romania, cu vanzări anul trecut de 246,7 milioane lei. Christian Tour este urmată de Happy Tour, agenţie de turism deţinută de fondul spaniol de investiţii GED şi care a realizat în 2015 vanzări totale de 194,4 milioane lei. Pe locul trei se află cea mai mare agenţie de turism online, Paravion, cu vanzări de 193,8 milioane lei. Urmează în clasament Paralela 45, agenţia preşedintelui ANAT, Alin Burcea, care a înregistrat anul trecut vanzări de 192,6 milioane lei. Aceasta este urmată de Vola.ro, principalul competitor al Paravion,cu vanzări de 187,1 milioane lei în 2015. Topul realizat de ANAT ia în calcul cifra de afaceri totală realizată în 2015, în timp ce alte topuri publicate nu ţin cont de faptul că agenţiile de turism pot raporta legal fie totalul vanzărilor realizate, fie doar comisionul agenţiei. "Chiar dacă între primele 30 de agenţii sunt puţine cele care folosesc raportarea după comision, ANAT a solicitat şi obţinut de la mai multe dintre acestea declararea cifrei de afaceri totale realizate în 2015. Cele cateva cazuri ce au ales să nu facă publică suma vanzărilor lor totale în 2015 au fost clasificate după cifra de afaceri raportată", a precizat ANAT. Afacerile agenţiilor de turism din Romania sunt în creştere, pe fondul majorării numărului de turişti.  Ultimele statistici oficiale publicate arată că, în primele şase luni din acest an, numărul de turişti în Romania a crescut cu 11,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, pană la 4,49 milioane.

UE impune taxe anti-dumping produselor din oţel din China şi Rusia

Uniunea Europeană a impus joi măsuri anti-dumping definitive produselor din oţel provenite din China şi Rusia, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Taxele vor fi în vigoare timp de cinci ani şi pentru prima oară vor fi aplicate retroactiv importurilor înregistrate într-o perioadă de două luni care a precedat adoptarea măsurilor provizorii, pe 12 februarie 2016. Produsele vizate de măsură sunt din oţel laminat la rece, un produs industrial destinat ambalajelor, aparatele electrocasnice, industriei generale, industriei auto şi industriei construcţiilor. Investigaţia a fost lansată în mai 2015, în urma unei plangeri din industrie. Taxele sunt de 19,7%-22,1% pentru China şi de 18,7%-36,1% pentru companiile din Rusia. În condiţiile supracapacităţii de producţie a oţelului la nivel global, Comisia aplică instrumente comerciale de protecţie pentru restabilirea unor condiţii concurenţiale egale pentru producătorii din UE şi cei străini.

Turismul viticol este în creştere

Turismul viticol, cunoscut şi sub denumirea de oenoturism, s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, iar în prezent 60 de crame din Romania, dintr-un total de peste 140 de crame care produc vin îmbuteliat, pot primi turişti în vizită pentru a le prezenta vinurile şi podgoriile. Preţul mediu pentru o vizită la cramă este aproximativ 50 lei de persoană în care sunt incluse cinci vinuri, apă şi gustări, arată o analiză realizată de ReVino.ro şi CrameRomania.ro. „Excursiile la crame pot fi realizate pe tot parcursul anului, dar cele mai propice perioade sunt între aprilie şi noiembrie”, precizează autorii analizei.  La vizitele ghidate în crame, turiştilor le sunt prezentate procesele tehnologice, degustă între trei şi şapte vinuri şi vizitează via. În ceea ce priveşte capacitatea de cazare, ca o cramă pot fi cazate între două şi pană la 55 persoane, dar există şi crame unde turiştii nu pot rămane peste noapte. “În ultimii ani observăm că din ce în ce mai multe persoane aleg să îşi petreacă timpul liber vizitand crame. Este un tip de turism care poate fi realizat de oricine, dar în momentul de faţă persoanele care călătoresc constant îl apreciază cel mai mult”, a declarat Alina Iancu, fondatorul ReVino.ro şi CrameRomania.ro. 





























În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.