Economic

RAR eliberează noile ‘CIV” din 2017

Dan Chiriac
28 iun 2016 1236 vizualizări
Registrul Auto Român (RAR) va elibera clienţilor actualul model al Cărţii de Identitate a Vehiculului (CIV) până la epuizarea stocului existent de formulare.

Conform prevederilor legale, se va recurge la eliberararea modelului nou de document după ce vor fi consumate Cărţile de Identitate ale Vehiculului deja tipărite. RAR estimează că stocul actual de formulare CIV permite desfăşurarea corespunzătoare a activităţii până la sfârşitul anului în curs. “Menţionăm că, indiferent de modul în care se va face tranziţia către următorul CIV, posesorii de vehicule nu sunt şi nici nu vor fi afectaţi financiar sau în vreun alt mod”, se arată într-un comunicat al RAR. Pentru vehiculele utilizate care au fost înmatriculate ultima dată într-un Stat membru al Uniunii Europene, aflate însă la prima înmatriculare în România, R.A.R. va elibera cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.), va efectua inspecţia tehnică periodică şi va certifica autenticitatea vehiculului.
Actele necesare:- act de identitate solicitant; cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia); documentul de înmatriculare în UE. "Menţionăm că pentru efectuarea acestei activităţi este necesară obţinerea în prealabil a unei programări. Informaţii suplimentare se pot obţine la tel.: 021 318.17.30", se arată în informarea primită de la RAR pe adresa redacţiei noastre. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.