Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE:Ţiriac bate palma cu FRF

Ziarul de Vrancea
28 aug 2015 1053 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal şi Ţiriac Auto au parafat un parteneriat, care se întinde pe o perioadă de patru ani, colaborarea avand o componentă financiară cat şi una de suport logistic.

"Primim astăzi în familia fotbalului romanesc un membru foarte important. Susţinerea Ţiriac Autor are o însemnătate aparte. Pornim la un drum lung cu o personalitate care este este imaginea excelenţei, atat în sport cat şi în bussines. Sunt sigur că împreună vom putea consolida proiecte solide pentru fotbalul romanesc şi pentru societatea romanească", a menţionat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Stejarii Country Club. Omul de afaceri Ion ţiriac s-a declarat unul dintre cei mai mari chibiţi ai echipei naţionale, dar a precizat încă o dată că se va ţine deoparte de investiţiile în fotbal, pentru că nu se pricepe. "Nu am primit atatea cuvinte de laudă în ultimii 20 de ani. Vă mulţumesc, dar nu ştiu dacă le merit. Eu am spus mereu că mă ţin departe să investesc în fotbal pentru că nu mă pricep, deşi am fost unul dintre cei mai mari chibiţi ai echipei naţionale de fotbal a Romaniei", a afirmat Ion Ţiriac.

Barclays: Unul din 65 de adulţi britanici este milionar

Numărul milionarilor din Marea Britanie este în creştere, potrivit unui studiu realizat de banca Barclays, care a constatat că unul din 65 de adulţi britanici face parte din această categorie, cu 41% mai mulţi faţă de acum cinci ani, relatează Reuters. Avansul preţurilor locuinţelor şi al cotaţiilor bursiere după criza financiară din 2007 a dus la creşterea numărului milionarilor cu 212.000, la 717.000, potrivit indicelui de prosperitate calculat de Barclays. "Marea Britanie devine mai prosperă...şi fiecare regiune înregistrează creşteri ale numărului de persoane bogate", a arătat Akshaya Bhargava, director general al Barclays Wealth and Investment Management. Toate regiunile sunt mai bogate ca acum cinci ani, iar cele de la coada indicelui, precum Wales şi North East, beneficiază de cele mai mari creşteri proporţionale. Cu toate acestea, are loc o amplificare a decalajului între sud-estul Marii Britanii şi restul ţării, ponderea milionarilor care locuiesc în Londra şi regiunea de sud-est crescand în ultimii cinci ani de la 46% la 52%. "Trebuie să recunoaştem că această prosperitate nu este răspandită uniform la nivelul Marii Britanii, unele regiuni înregistrand încă un nivel ridicat al şomajului şi al insolvenţelor", a spus Bhargava. În Londra, centrul economic al Marii Britanii, locuiesc 191.000 de milionari, mai mulţi decat numărul cumulat al milionarilor din Wales, Scoţia, Irlanda de Nord şi nordul Angliei, cei din capitală fiind proprietarii celor mai scumpe locuinţe din ţară. Cu toate acestea, studiul Barclays avertizează că lipsa locuinţelor cu preţuri accesibile poate fi un posibil obstacol pentru dezvoltarea viitoare a Londrei. Pe ansamblu, creşterea averilor din ultimii cinci ani este peste estimările Barlcays referitoare la avansul pe termen lung a numărului de milionari, studiul anticipand o încetinire a acestuia în următorii 10 ani la un ritm de 9% pană în 2025.

Facebook a depăşit pragul de 1 miliard de utilizatori într-o singură zi

Mark Zuckerberg, fondator al companiei Facebook, a anunţat, joi, că această reţea de socializare a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 1 miliard de utilizatori într-o singură zi, informează bbc.com. Această performanţă a fost realizată luni, atunci cand "una din 7 persoane de pe Terra a folosit Facebook pentru a se conecta cu prietenii şi familia sa", a precizat Mark Zuckerberg. Facebook are aproape 1,5 miliarde de utilizatori care se conectează cel puţin o dată pe lună pe această platformă de socializare. Compania americană a ajuns la pragul de 1 miliard de utilizatori unici în octombrie 2012.  Compania Facebook a fost înfiinţată în 2004, de Mark Zuckerberg, pe vremea cand acesta era student la Universitatea Harvard. Într-un mesaj publicat pe contul său oficial, joi, Mark Zuckerberg a spus că numărul persoanelor care vor utiliza această reţea de socializare va continua să crească. În iulie, reprezentanţii companiei americane au declarat că peste jumătate din numărul total al internauţilor din lumea întreagă accesează Facebook cel puţin o dată pe lună.  Statele Unite ale Americii, Europa şi India sunt regiunile de pe Terra în care există cel mai mare număr de utilizatori ai platformei Facebook. La polul opus se află Africa, mare parte din Asia şi America Latină, iar strategiile Facebook se concentrează în prezent pe aceste regiuni.

Creştere nebună: preţurile petrolului au urcat cu 10% într-o singură zi

Preţurile petrolului au crescut joi cu 10% şi au înregistrat cel mai mare avans în peste şase ani, iar tendinţa ascendentă se menţine şi în tranzacţiile de vineri, ca efect al creşterii economice peste aşteptări a SUA în trimestrul al doilea, relatează Bloomberg. La New York, petrolul cu livrare în octombrie este cotat în urcare cu 0,99%, la 43,1 dolari pe baril. Petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, creşte cu 0,78%, la 47,94 dolari pe baril. „În termeni procentuali, creşterea de 10% de joi este spectaculoasă. În dolari însă, creşterea a fost de doar 4 dolari”, a declarat Daniel Ang, analist la Phillip Futures. Economia americană a înregistrat un avans de 3,7% în trimestrul al doilea, depăşind toate estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg, potrivit datelor publicate joi de Departamentul pentru Comerţ. Creşterea preţurilor petrolului s-a accentuat după ce Royal Dutch Shell a anunţat o situaţie de forţă majoră în privinţa exporturilor din Nigeria, compania lucrand la repararea a două conducte închise din cauza hoţilor şi a unei avarii. Preţul petrolului de referinţă în SUA a scăzut sub 40 de dolari pe baril în această săptămană, din cauza temerilor provocate de încetinirea creşterii economiei chineze. Cotaţiile ţiţeiului sunt cu circa 31% sub un maxim al acestui an atins în luna iunie, pe fondul speculaţiilor că supraoferta la nivel global se va prelungi. Membrii OPEC au refuzat să reducă producţia, în timp ce stocurile din SUA sunt cu 90 de milioane de barili pentru media ultimilor cinci ani.

Economia Elveţiei a trecut pe creştere neaşteptat

Economia Elveţiei a înregistrat o creştere peste aşteptări în trimestrul al doilea, susţinută de exporturile care au rezistat neaşteptat de bine la presiunea francului puternic, relatează Reuters. PIB-ul elveţian a avansat cu 0,2% faţă de primul trimestru, depăşind cele mai optimiste aşteptări ale analiştilor, potrivit Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice. Estimările medii ale analiştilor indicau că economia Elveţiei se va contracta cu 0,1% în trimestrul al doilea, declin care ar fi marcat prima recesiune din ultimii şase ani a ţării. Importurile au scăzut mai mult decat exporturile, în timp ce cheltuielile de consum şi investiţiile în echipamente şi construcţii au crescut. Exporturile de ceasuri, bijuterii şi ale industriei farmaceutice au avut contribuţii pozitive, potrivit autorităţilor. "Economia dovedeşte o rezistenţă puternică la aprecierea puternică a francului", a declarat Janwillem Acket, economist şef la Julius Baer. Francul s-a apreciat după ce Banca Naţională a Elveţiei a eliminat la jumătatea lunii ianuarie plafonul de 1,2 unităţi pentru un euro.

Se arată o rază de soare şi pentru constructori

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primele şapte luni ale anului cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 22.271, a anunţat, ieri, Institutul Naţional de Statistică (INS). Mai multe regiuni au înregistrat creşteri, respectiv Sud-Est, cu 367 autorizaţii, Nord-Est, cu 295, Sud-Muntenia, cu 160, Nord-Vest, cu 101, şi Vest, cu 50. Scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost în regiunile Centru, cu 167 autorizaţii, Bucureşti-Ilfov, cu 84, şi Sud-Vest Oltenia, cu 7. În luna iulie, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 4,3%, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, la 3.972, dar a scăzut cu 3,5% raportat la luna iunie din acest an. Din cele aproape 4.000 de autorizaţii eliberate, cele mai multe, respectiv 63,3%, sunt pentru zona rurală. Evoluţie pozitivă a fost consemnată în regiunile Bucureşti-Ilfov, cu un plus de 105 autorizaţii, Vest, în creştere cu 50, Sud-Est, cu 47, Nord-Vest, cu 46, şi Nord-Est, cu 22. Scăderi s-au înregistrat în trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, cu 68 autorizaţii, Sud-Muntenia, cu 24, şi Sud-Vest Oltenia, cu 13.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.