Economic

Ce cred liderii Romaniei despre situaţia din Grecia

Ziarul de Vrancea
6 iul 2015 714 vizualizări
Ponta susţine că îi admiră pe greci, el nu spune însă nimic despre datoria ţării u în schimb, preşedintele Romaniei speră că înţelepciunea politică şi economică va prima în cele din urmă şi se vor găsi soluţii care să însemne ”Da” pentru viitorul european al Greciei

Principalii lideri politici din Romania au transmis ieri mesaje de susţinerea sau nu după aflarea rezultatului referendumului din Grecia. Premierul Victor Ponta a spus, ieri, că îi "detestă pe talibanii şi măcelarii sociali care demonizează un popor doar pentru că îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decat ei", el comentand astfel reacţiile la referendumul prin care grecii au respins măsurile de austeritate. Victor Ponta a scris, pe contul său de Facebook, că grecii "sunt o democraţie funcţională şi asta trebuie respectat şi chiar admirat", iar Romania nu se poate compara cu situaţia de la Atena, pentru că are o istorie diferită, dar şi condiţii politice şi economice diferite, orice comparaţie dintre cele două state fiind forţată. Premierul mai spune că, indiferent de rezultatul referendumlui din Grecia, va fi nevoie de reforme structurale şi de sacrificii, el adăugand că atunci cand Romania a fost în criză nimănui nu i-a păsat."Îi detest pe talibanii sau măcelarii sociali care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decat ei. Grecia este parte esenţială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar şi UE are nevoie de greci. Soluţia este doar împreună şi doar prin dialog şi respect, nu prin decizii unilaterale. Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii şi suferinţe. Cand Romania a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aş vrea de dată asta să fim toţi mai solidari", a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.  Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat, ieri, că menţinerea situaţiei actuale din Grecia, ar putea afecta şi economia romanească, avand în vedere că există foarte multe bănci şi active elene în Romania. "Cum suntem noi afectaţi în cazul în care s-ar prelungi criza? Avem foarte multe active, avem foarte multe bănci greceşti aici. ştim bine că ne poate afecta şi pe noi", a declarat premierul interimar, întrebat cum ar trebui să privească romanii criza din Grecia. Oprea a adăugat că situaţia din Grecia trebuie soluţionată în interesul întregii Uniuni Europene.  "Eu cred că cel mai important lucru este ca Grecia, în urma acestui referendum, să continue parcursul pro-european şi, bineînţeles, este important, pentru Grecia, pentru toată Uniunea Europeană, bineînţeles, cu partenerii europeni, să rezolve această criză care afecetază poporul grec", a mai declarat Oprea. Preşedintele Klaus Iohannis spune că, deşi Grecia a votat ”Nu” la referendumul de duminică, speră că înţelepciunea politică şi economică va prima în cele din urmă şi se vor găsi soluţii care să însemne ”Da” pentru viitorul european al Greciei. Angela Merkel este de părere că nu există nicio bază pentru negocierea unui nou pachet de salvare a Atenei, în urma respingerii decisive a reformei şi tăierilor bugetare prin referendumul de duminică, a declarat luni un purtător de cuvant al Guvernului german, relatează DPA în pagina electronică.

















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.