Economic

Direcţia Sanitar Veterinară începe controalele odată cu venirea sezonului cald

Aurelian Ivan
26 mai 2015 1316 vizualizări
Vizate sunt pieţele şi depozitele, acolo unde există pericolul ca marfa să nu fie păstrată în condiţii corespunzătoare de temperatură u DSV anunţă că se riscă amenzi usturătoare

Dacă aveţi o mică afacere, nu ar fi rău să vă uitaţi mai des la meteo în această perioadă. Căldura scoate de la “naftalină” controalele de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Protecţia Consumatorului. Cum este păstrată marfa, unde, cum, termene de valabilitate, toate afacerile mici şi mari vor fi luate la puricat. Puteţi scăpa uşor cu un termen de cateva săptămani pentru a vă remedia problemele, dar puteţi fi şi amendaţi cu suma unui salariu minim pe economie strans într-un an de zile. Sau, mai bine zis, plătiţi cu locul de muncă al unui salariat încadrat la venitul minim pe economie. “Se vor intensifica controalele în această perioadă. Vizăm în special depozitele şi pieţele unde există pericolul ca marfa să nu fie păstrată în condiţii corespunzătoare de temperatură. Amenzile pentru cei care sunt găsiţi cu nereguli variază între 2000 şi 10.000 de lei. Dacă situaţia o impune, se poate ajunge pană la sechestru pe bunuri şi chiar luarea măsurii de distrugere prin incinerare. Este foarte important şi insist asupra acestui aspect. Agenţii economici, fie că vorbim de magazine alimentare, marketuri, supermarketuri şi hipermarketuri, trebuie să fie înregistraţi sanitar veterinar, să aibă evalurea făcută a unităţii în care se stabileşte grupa de risc şi frecventa controalelor. Atragem atenţia că este interzisă functionarea unităţilor fără înregistrare, evaluare şi controlul oficial. Funcţionarea fără respectarea acestor reguli atrage după sine suspendarea activităţii pană la intrarea în legalitate”, ne-a spus Necula Botezatu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare. Pentru a nu se ajunge la amenzi, cei cu afaceri trebuie să aibă grijă în acestă perioadă la modul în care depozitează marfa şi mai ales la spaţiile de frig, unde sunt păstrate mărfurile, care trebuie să fie funcţionale la parametri optimi. Toate aceste reguli de păstrare sunt cuprinse în ghidul de bune practici care stă la baza autorizării. Dacă sunt respectate condiiţile de păstrare a mărfii conform acestui ghid, nu vor fi probleme, mai spun cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.